Severné Macedónsko si hymnu ponechá avšak štátne inštitúcie zmenia svoj názov

NETKY.SK • 6 Marec 2019, 19:22 • 2 min
Severné Macedónsko si hymnu ponechá avšak štátne inštitúcie zmenia svoj názov

SKOPJE - Vláda nedávno premenovaného Severného Macedónska oznámila počas dnešného dňa, že 136 štátom financovaných inštitúcií počas nasledujúcich štyroch mesiacov prispôsobí svoje názvy novej situácii, a to na základe historickej dohody, ktorá je predmetom zmluvy medzi Severným Macedónskom a gréckom ešte z minulého roka.

slovakia

left justify in out

Štátna hymna však zostane nezmenená, zachovajú sa v nej všetky zmienky o Macedónsku, informoval hovorca vlády Mile Bošnjakovski. 

 

"Hymna je súčasťou národného dedičstva a kultúry, a preto je z dohody vyňatá."

 

img

vlajka Severného Macedónska 

 

Hovorca uviedol, že slovo "macedónsky (macedónska)" v názve štátneho orchestra, televízie a tlačovej agentúry bude nahradené slovom "národný (národná)". Avšak názov Macedónske národné divadlo sa nezmení, keďže ide o kultúrnu inštitúciu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#skopjecity#skopjetheatre#historical#wonderfull

Príspevok, ktorý zdieľa Official page of Skopje🇦🇱 (@skopjecityofficial),

 

Medzi inštitúciami, ktoré budú premenované, sa nachádza aj centrálna banka, ktorej nový názov bude Národná banka Severomacedónskej republiky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona