Odvolávanie Milana Krajniaka bude pokračovať vo štvrtok. Záver schôdze patril Robertovi Ficovi

NETKY.SK • 3 November 2021, 21:00 • 2 min
Odvolávanie Milana Krajniaka bude pokračovať vo štvrtok. Záver schôdze patril Robertovi Ficovi

BRATISLAVA - Ako posledný dnes vystúpil predseda strany Smer-SD, ktorý nepovažoval za vhodné pokračovať v rozprave, keďže v sále bolo veľmi málo poslancov.

slovakia

left justify in out

Opozícii sa dnes nepodarilo odvolať ministra práce Milana Krajniaka (Sme rodina). Schôdza sa skončila pred 21:00 a bude pokračovať vo štvrtok o 9:00. Šéf rezortu čelí odvolaniu aj v súvislosti s obvinením z poslania 24 miliónov eur z pandemickej pomoci schránkovým firmám. 

 

img

 

Krajniak v rámci rozpravy uviedol, že systém kontroly v prípade vyplácania Prvej pomoci bol nastavený a fungoval. Zdôraznil, že na zistenia reagoval okamžite. Do hodiny komunikoval s policajným prezidentom a na úrade práce v Pezinku zároveň uskutočnili kontrolu, aby identifikovali všetky podozrivé platby. "Na základe nastaveného systému kontroly boli tieto platby identifikované," tvrdí. 

 

Prečítajte si tiež: Premiér chce vyhovieť zaočkovaným. Nerád by volil najtvrdšiu cestu

 

Opozičný poslanec Ladislav Kamenický (Smer-SD) poznamenal, že vláda pomáhala najmenej v rámci Európskej únie (EÚ), pričom poukázal aj na zadlženie. "Tiež sme sa dozvedeli, že systém bol nastavený správne, ale 24 miliónov eur vyletelo hore komínom a nič sa nestalo," reagoval na vystúpenie Krajniaka poslanec Smeru-SD Ľubomír Vážny.

 

img

 

Ako posledný vystúpil Robert Fico (Smer-SD), ktorý vyhlásil, že vláda nastavuje nové a nesprávne pravidlá na fungovanie pre budúce vlády. Spomenul pritom kauzy týkajúce sa ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej či ministra vnútra Romana Mikulca, ktorého nazval "ušatým". Priznal, že aj jeho vláda urobila prešľapy, ale zaplatila za to politickú cenu. 

 

Možno vás zaujme: Výbor rozhodol, či Robert Fico vybavil kamarátke bezpečnostnú previerku

 

V závere svojej reči požiadal predkladateľov návrhu, aby opustili rokovaciu sálu, keďže v nej bolo veľmi málo predstaviteľov vlády. Chýbali napríklad aj samotný Krajniak či premiér Eduard Heger. Dodal, že verí, že na štvrtkové zasadnutie prídu aj "prašiví novinári, ktorí tu nie sú, lebo sú skorumpovaní".

 

img

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona