Boris Kollár podporil petície za zachovanie nemocníc

NETKY.SK • 2 November 2021, 15:30 • 2 min
Boris Kollár podporil petície za zachovanie nemocníc

BRATISLAVA - Šéf parlamentu pravidelne navštevuje regióny Slovenska a zaujíma sa o stav zdravotnej infraštruktúry.

slovakia

left justify in out

Predseda Národnej rady SR Boris Kollár vzal v utorok na vedomie petície za zachovanie nemocníc, čím podporil udržanie aktuálneho počtu nemocníc na našom území. V rámci svojich výjazdov po Slovensku diskutoval s lekármi z nemocníc v Dolnom Kubíne, Snine, Trstenej, Kráľovskom Chlmci, v Brezne a mnohých ďalších. Navštívil pritom nielen zdravotné zariadenia, ktoré majú rušiť, ale aj tie, ktoré by, naopak, mali pôsobiť aj naďalej.

 

img

 

Kollár považuje poskytovanie kvalitnej zdravotnej starostlivosti na okresnej úrovni za jednu zo svojich priorít. "Petície za zachovanie nemocníc beriem na vedomie a zároveň si vážim, že ľudia, ktorých sa to týka, vyjadrili svoj názor a plne s nimi súhlasím. Urobím všetko pre to, aby bol ich hlas vypočutý," povedal predseda parlamentu.

 

Prečítajte si tiež: Hlas-SD kritizuje Máriu Kolíkovú. Ministerka neprejavila záujem o stretnutie

 

Zároveň dodal, že nedovolí, aby títo ľudia prišli o zdravotnú starostlivosť. Petície podporili nielen lekári a zdravotnícky personál, ale tiež primátori a starostovia dotknutých obcí. TASR informoval Odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie Národnej rady SR.

 

img

 

Politik predtým vyhlásil, že za reformu zahlasuje len v tom prípade, ak dostane zelenú od regiónov, ktoré nechce rozvrátiť. "Uvedomujeme si, že reformy sú potrebné a chceme ich urobiť," povedal. Nemôžu ale podľa neho robiť "reformu pre reformu" a negatívne ovplyvniť situáciu v regiónoch. "Ak dostanú zelenú od regiónov, zahlasujeme za to," dodal. Kollár tvrdí, že nemocnice v regiónoch sú v zisku. Kritizuje, že ľudia z ministerstva neboli v regiónoch a škrtajú "od stola". Tvrdenia ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽaNO) o tom, že nemocnice nezrušia, označil za "floskulu". Nemocnice sa podľa neho de facto zrušia, lebo sa z nich stanú "doliečováky".

 

Možno vás zaujme: Richard Sulík čelí kritike za jedálny lístok na Expo Dubaj 2020

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies