Skupina Hex ohlásila jesenné turné, hosťom bude Emma Drobná

NETKY.SK • 15 Jún 2023, 19:00 • 2 min
Skupina Hex ohlásila jesenné turné, hosťom bude Emma Drobná

BRATISLAVA - Skupina Hex ohlásila jesenné turné Kde je tu láska Tour '23. V priebehu novembra odohrá osem koncertov v Poprade (7. 11.), Žiline (8. 11.), Trenčíne (9. 11.), Námestove (10. 11.), Bratislave (15. 11.), Hlohovci (16. 11.), Košiciach (28. 11.) a Banskej Bystrici (29. 11.).

slovakia

left justify in out

Skupina Hex ohlásila jesenné turné Kde je tu láska Tour '23. V priebehu novembra odohrá osem koncertov v Poprade (7. 11.), Žiline (8. 11.), Trenčíne (9. 11.), Námestove (10. 11.), Bratislave (15. 11.), Hlohovci (16. 11.), Košiciach (28. 11.) a Banskej Bystrici (29. 11.). Špeciálnym hosťom koncertov bude speváčka Emma Drobná. Fanúšikovia sa okrem nej môžu tešiť aj na Jakuba Tvrdíka z kapely Billy Barman a speváčku Lauru Weng. TASR o tom informoval PR manažér Marek Kučera.

 

Desiaty radový album skupiny Hex s názvom Kde je tu láska? sa teší nielen veľkej priazni fanúšikov a hudobných redaktorov, ale darí sa mu aj v rádiovom éteri. Aktuálny singel Pomaranče z Kuby sa podľa štatistík IFPI stal tento týždeň už štvrtýkrát najhranejšou domácou skladbou v slovenských rádiách. Novinku, ktorá pred pár dňami vyšla na vinylovej platni a limitovanej MC kazete, kapela predstaví aj naživo na tomto turné. S Emmou Drobnou sa "hexáci" zoznámili počas jedného televízneho projektu a hneď medzi nimi preskočila povestná muzikantská iskra, ktorá prerástla v priateľstvo a tento rok aj v umeleckú spoluprácu. Na nový album nahrala Emma s Hexom skladbu Navždy mladí, ktorú spoločne predstavia aj na jesennom turné.

 

singel Pomaranče z Kuby od Hexu

 

"Veľakrát sme v minulosti mali turné s našimi spriatelenými kapelami, ktoré boli buď predskokanom alebo hosťom na niektorom z koncertov. Toto však bude po prvýkrát, čo bude jeden interpret súčasťou nášho koncertu na celom turné. Emmu považujeme za jednu z najtalentovanejších speváčok svojej generácie a zároveň je nám ako človek, ale aj ako umelec veľmi blízka. Jej energia, prístup k tvorbe, ako aj jej profesionalita je pre nás radosťou. Na turné vyrazíme s rozšírenou zostavou. Jej súčasťou bude nesmierne talentovaná vokalistka Laura Weng. Na novom albume nám naspievala parádne vokály, ktoré chceme priniesť aj na pódiá. Príde aj Kubo Tvrdík z kapely Billy Barman, ktorý na náš nový album nahrával klávesy. Väčšinu pesničiek prispôsobíme tejto rozšírenej zostave," hovorí Tomáš Yxo Dohňanský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies