Macron v Ríme vyzval na reformu azylového systému EÚ a vyjadril vernosť Nemecku

NETKY.SK • 11 Január 2018, 17:21 • 2 min
Macron v Ríme vyzval na reformu azylového systému EÚ a vyjadril vernosť Nemecku

RÍM - Fundamentálny význam konsenzu medzi Francúzskom a Nemeckom zdôraznil v Ríme francúzsky prezident Emmanuel Macron. Vyslovil sa aj za reformu európskeho azylového systému.

slovakia

left justify in out

Macron sa po ukončení summitu vedúcich činiteľov siedmich juhoeurópskych krajín stretol na bilaterálnej schôdzke s talianskym premiérom Paolom Gentilonim.

 

"Často hovorím, že ak sa Francúzsko a Nemecko nedokážu dohodnúť, nemá Európa možnosť napredovať," cituje tlačová agentúra DPA Macronove slová. "Keď sa Francúzsko pokúšalo o dohodu s inými, aby vyvolalo žiarlivosť Nemecka, stratili sme čas," zdôraznil.

 

Macron sa v Ríme vyslovil za reformu európskeho azylového systému a ocenil angažovanosť Talianska v utečeneckej kríze. Podľa jeho názoru môžu francúzsko-talianske vzťahy prispieť k stabilizácii situácie v občianskou vojnou zmietanej Líbyi. "A budeme čo najefektívnejšie pracovať proti pašovaniu ľudí, zbraní a drog," podčiarkol francúzsky prezident.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies