Lyon prepustil Parížu pozíciu lídra, Fournier: Chýbajú nám skúsenosti

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 09:33 • 2 min
Lyon prepustil Parížu pozíciu lídra, Fournier: Chýbajú nám skúsenosti

PARÍŽ - Novým lídrom francúzskej futbalovej súťaže Ligue 1 sa po víkendových stretnutiach 30. kola stal Paríž Saint-Germain, ktorý ešte v piatok zvíťazil doma nad Lorientom 3:1 zásluhou hetriku Zlatana Ibrahimoviča.

slovakia

left justify in out

Parížu na druhý deň zahrala do kariet prehra Olympique Lyon s OGC Nice (1:2), po ktorej sa dvojnásobný obhajca titulu z hlavného mesta usadil v líderskom kresle s jednobodovým náskokom pred Lyončanmi.

 

"Dobre sme do zápasu vstúpili, ale potom sme trocha zaspali, čo súper využil. Záver už bol opäť v našej réžii. Mohli sme Lorient definitívne zlomiť v úvodných 20 minútach, mali sme na to niekoľko vynikajúcich šancí, ale vyťažili sme z nich len jeden gól. Tri body nás tešia, ale vieme, že v apríli nás čaká naozaj tvrdá práca. Účinkujeme až v štyroch súťažiach a v priebehu tohto mesiaca odohráme osem zápasov, z ktorých každý má pre nás svoju prioritu," konštatoval kouč PSG Laurent Blanc. Tretím adeptom na zisk titulu zostáva Marseille, ktoré triumfovalo v nedeľu na pôde zachraňujúceho sa Lensu 4:0 a stráca na PSG dva body. Šancu na zisk trofeje má aj štvrté AS Monaco, ktoré od lídra delí šesť bodov, ale "kniežatá" majú k dobru dohrávku s Montpellierom. Už v ďalšom kole môže poriadne zamiešať poradím najväčšie francúzske derby medzi Olympique Marseille a Parížom St. Germain, ktoré je na programe v nedeľu 5. apríla.

 

Lyon nečakane prepustil líderskú pozíciu po prehre s Nice. Na vedúci gól Eduarda z 23. minúty dokázal odpovedať zásluhou Gonalonsa v čase, keď hostia hrali bez vylúčeného Paluna. V 86. minúte však rozhodol o ich zisku troch bodov z penalty Eysseric. Nice ziskom troch bodov prerušilo sedemzápasovú sériu bez víťazstva v najvyššej domácej súťaži. "Hráči sú sklamaní z predvedeného výkonu a výsledku. Najmä v záverečnej tridsaťminútovke bolo vidno, že máme neskúsené mužstvo. Nemáme rovnaký káder ako Marseille, Paríž alebo Monaco. Doposiaľ sa tieto rozdiely na ihrisku neprejavovali, ale s blížiacim sa koncom sezóny budú hrať skúsenosti dôležitú rolu," bránil sa kormidelník Lyonu Hubert Fournier. "Okrem prehry sme prišli o zraneného Yoanna (Gourcuffa - pozn.). Titul nie je stratený, ale PSG je veľmi silný, Marseille a Monaco tiež. Bude to skutočná bitka o Ligu majstrov. Zostávame pozitívne naladení, proti Nice sme jednoducho nemali náš deň. Vieme hrať lepšie," vyhlásil kapitán Lyonu Maxime Gonalons.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies