Licenčná rada rozhodovala o licenciách aj o pokutách

NETKY.SK • 14 Január 2019, 14:59 • 2 min
Licenčná rada rozhodovala o licenciách aj o pokutách

BRATISLAVA - O licenciách aj o pokutách rozhodovala na svojom dnešnom zasadnutí Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR).

slovakia

left justify in out

Rada na ňom udelila spoločnosti K T R licenciu na lokálne digitálne vysielanie televíznej programovej služby HEMEU.

 

Licenčná rada zároveň odňala licencie spoločnosti IN TV (programová služba IN TV). Dôvodom bolo porušenie pravidiel zákona o vysielaní a retransmisii a zákona o digitálnom vysielaní.

 

img

 

Podľa nich totiž musí RVR vopred odsúhlasiť "uskutočnenie prevodu na základnom imaní alebo podielu na hlasovacích právach vysielateľa s licenciou v rozsahu prevyšujúcom 55 percent celkovej hodnoty základného imania alebo hlasovacích práv vysielateľa s licenciou počas trvania platnosti licencie", informovala agentúru SITA v tlačovej správe hovorkyňa RVR Ivana Furjelová.

Licenčná rada zároveň uložila pokutu 6 638 eur verejnoprávnemu vysielateľovi, Rozhlasu a televízii Slovenska (RTVS). RTVS dostal pokutu za porušenie zákonných pravidiel o zaraďovaní reklamných šotov pri vysielaní priameho prenosu z futbalového zápasu FIFA MS 2018 Španielsko - Rusko 1. júla 2018 na Dvojke.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies