Veľká Británia rozširuje bezletovú zónu pre drony v okolí letísk

NETKY.SK • 20 Február 2019, 09:33 • 2 min
Veľká Británia rozširuje bezletovú zónu pre drony v okolí letísk

LONDÝN - Veľká Británia zavádza nové bezpečnostné opatrenie, rozšíri bezletovú zónu pre drony v okolí svojich letísk z jedného na päť kilometrov.

slovakia

left justify in out

Cieľom je zabrániť narušeniam dopravy, k akým došlo napríklad v decembri na londýnskom letisku Gatwick. Britské ministerstvo dopravy v stredu uviedlo, že opatrenie začne platiť od 13. marca.

 

img

Vláda tiež pracuje na novej legislatíve, ktorá by dala polícii väčšie právomoci v prípade podozrivých z takýchto činov. Minister dopravy Chris Grayling povedal, že ľudia, ktorí púšťajú drony v blízkosti letísk, "nielen že konajú nezodpovedne, ale aj trestuhodne, a mohlo by im hroziť väzenie".

 

img

Spozorovanie dronu pri Gatwicku, druhom najrušnejšom letisku Británie, viedlo pred Vianocami k zrušeniu alebo presmerovaniu letov, čo sa dotklo viac než 100-tisíc cestujúcich. Britský úrad pre civilné letectvo zaznamenal vlani v krajine až 125 podobných prípadov, v roku 2017 ich bolo 93.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies