Liga sa v ďalšej sezóne začne neskôr s novým žrebom

NETKY.SK • 22 December 2014, 14:19 • 2 min
Liga sa v ďalšej sezóne začne neskôr s novým žrebom

BRATISLAVA - Prezídium Únie ligových klubov, ktoré riadi najvyššiu slovenskú futbalovú súťaž, schválilo na svojom ostatnom zasadnutí zmeny, ktoré vstúpia do platnosti od novej sezóny 2015/2016.

slovakia

left justify in out

Fortuna liga sa začne v porovnaní s uplynulým rokom s týždňovým posunom a vrcholiť bude až v prvý decembrový víkend. Zároveň sa zmení vyžrebovanie súťaže, aby sa v prvých kolách nestretávali mužstvá účinkujúce v európskych pohároch.

 

"Odsúhlasili sme obrátené poradie vylosovania Fortuna ligy v sezóne 2015/2016 podľa Bergerových tabuliek, aby sa znížilo riziko odkladania zápasov. Takisto sme definitívne odklepli novú verziu termínovej listiny pre jesennú časť nasledujúceho ročníka, v rámci ktorej prešiel návrh so začiatkom Fortuna ligy 18. júla, teda o týždeň neskôr, ako to bývalo doteraz. Zároveň by sa jesenná časť končila v piaty decembrový deň,“ uviedol na oficiálnom webe súťaže prezident Únie ligových klubov Ivan Kozák. 

 

Na zasadnutí prezídia sa diskutovalo aj o prípadnej zmene počtu účastníkov zo súčasných dvanásť na desať, ktoré navrhol bratislavský Slovan. Rozhovory by mali pokračovať v rámci pracovnej skupiny zaoberajúcej sa reorganizáciou slovenských súťaží. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies