Lídri Severnej a Južnej Kórey sa opäť stretli v pohraničí

NETKY.SK • 26 Máj 2018, 14:04 • 2 min
Lídri Severnej a Južnej Kórey sa opäť stretli v pohraničí

SOUL - Najvyšší predstavitelia Severnej a Južnej Kórey uskutočnili v sobotu ďalšie stretnutie v pohraničnej dedine Pchanmundžom, aby prerokovali zrušený severokórejsko-americký summit.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Jonhap s odvolaním sa na vyhlásenie predstaviteľa prezidentskej kancelárie v Soule. Severokórejský vodca Kim Čong-un a juhokórejský prezident Mun Če-in sa podľa neho zišli na uvedenom mieste v demilitarizovanej zóne medzi oboma Kóreami v čase od 15.00 do 17.00 h miestneho času (08.00-10.00 h SELČ).

 

"Lídri si otvorene vymenili názory, ako plniť Pchanmundžomskú deklaráciu z 27. apríla a usporiadať úspešný severokórejsko-americký summit," uviedol podľa Jonhapu tlačový tajomník juhokórejského prezidenta, pričom spomenul deklaráciu prijatú na predošlom stretnutí Kima s Munom.

 

"V súlade s dohodou medzi oboma stranami oznámi Mun výsledok dnešného stretnutia v nedeľu o 10.00 h (03.00 h SELČ)," dodal tlačový tajomník.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies