Liam Hemsworth: Jennifer Lawrence sláva nezmenila

NETKY.SK • 7 August 2013, 07:28 • 2 min
Liam Hemsworth: Jennifer Lawrence sláva nezmenila

LOS ANGELES - Americkú herečku Jennifer Lawrence podľa jej kolegu Liama Hemswortha sláva vôbec nezmenila. Dvadsaťdvaročnú držiteľku Oscara pochválil v relácii Good Morning America.

slovakia

left justify in out

"Vôbec by ste netušili, že vyhrala Oscara. Je úžasná. Počas ostatných rokov jej nič nestúplo do hlavy. Keď som ju po prvý raz stretol a pracoval s ňou, bola plná života a na pľac vnášala skvelú energiu," vysvetlil Hemsworth, ktorý s ňou účinkoval v snímke Hry o život (2012) a opäť sa stretli pri nakrúcaní pokračovania s podtitulom Skúška ohňom. "Keď nakrúcate ťažké veci, akými sú témy v Hrách o život, občas to môže byť trochu temné, ale ona má v sebe tú úžasnú energiu," dodal.

Jennifer Lawrence herectvo nikdy neštudovala. Začínala v seriáloch, cez ktoré sa postupne prepracovala k účinkovaniu vo filmoch. Prelomom v jej kariére bola dráma Zmrznutá kosť (2010), za výkon v ktorej ju nominovali na niekoľko cien vrátane Oscara a Zlatého glóbusu. Ďalšia veľká príležitosť prišla s filmom X-Men: Prvá trieda (2011), v ktorom jej zverili rolu mutantky Mystique. Skutočne ju ale preslávila až postava Katniss Everdeen z Hier o život, za stvárnenie ktorej si vyslúžila pochvaly kritiky a magazín Rolling Stone ju označil za najtalentovanejšiu mladú herečku v Hollywoode. Lawrence, ktorá už ako 21-ročná dostala pozvanie do Akadémie filmových umení a vied, si zahrala aj vo filmoch Planina v ohni (2008), Like Crazy (2011) či Bobor (2011). Triumfovala aj v ostatnej sezóne udeľovania filmových cien, keďže za stvárnenie problémovej mladej vdovy Tiffany v snímke Terapia láskou (2012) získala Oscara, Zlatý glóbus a množstvo ďalších cien. Zahrala si v nej s Bradleym Cooperom, ktorý je jej partnerom aj v pripravovanej dráme Serena. Ako Katniss sa do slovenských kín vráti koncom tohto roka vo filme Hry o život: Skúška ohňom a v roku 2014 sa opäť vžije do modrej kože Mystique v snímke X-Men: Days of Future Past. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies