Tohtoročný Silvester bude v Bratislave bez ohňostroja

NETKY.SK • 30 December 2020, 12:05 • 2 min
Tohtoročný Silvester bude v Bratislave bez ohňostroja

BRATISLAVA - Bratislavský magistrát sa pre tento rok rozhodol zrušiť tradičný silvestrovský polnočný ohňostroj. Informovala o tom hovorkyňa magistrátu Katarína Rajčanová.

slovakia

left justify in out

"Stretnutie väčšieho množstva ľudí pri jeho sledovaní by bolo zdraviu nebezpečné a pre ľudí, ktorí v dôsledku krízy strádajú, by bol silvestrovský ohňostroj navyše aj zlým signálom mrhania peňazí," vysvetlila Rajčanová.

 

img

 

Pomoc pre zdravotníkov 
Vedenie mesta zároveň odporúča Bratislavčanom privítať nový rok len so svojimi najbližšími ako prejav vlastnej zodpovednosti. "Je to tiež prejav ohľaduplnosti a solidarity voči našim zdravotníkom, ktorí aj teraz v ťažkých podmienkach zachraňujú životy chorých. Kapacita nemocníc a ani energia zdravotníkov nie je neobmedzená a budeme ju ešte veľmi potrebovať," doplnila hovorkyňa magistrátu.

 

Sankcie 
Tá zároveň pripomenula dodržiavanie zákazu používania zábavnej pyrotechniky. "Počas silvestrovskej noci budú v centre mesta posilnené hliadky mestskej aj štátnej polície a k prejavom nezodpovedného správania nebudú zhovievavé. Za neprekrytie horných dýchacích ciest môžu mestskí policajti uložiť sankcie," dodala Rajčanová. 

 

img

 

Kontroly priamo v meste 

Vzhľadom k tomu, že núdzový stav bol predĺžený, naďalej trvá zákaz vychádzania a mestskí policajti budú kontrolovať aj prípadné zhromažďovanie sa väčších skupín ľudí. Kontrolovať sa budú priebežne aj verejne prístupné miesta, na ktorých je v hlavnom meste zakázané požívanie alkoholických nápojov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona