Hasiči v Nitrianskom kraji odstraňovali následky búrky od večerných hodín

NETKY.SK • 29 August 2023, 12:10 • 2 min
Hasiči v Nitrianskom kraji odstraňovali následky búrky od večerných hodín

Nočná búrka a veterná smršť, ktoré sa v pondelok (28. 8.) vo večerných hodinách prehnali západom Slovenska, si vyžiadali 66 zásahov hasičov na odstraňovaní škôd v Nitrianskom kraji. Medzi postihnutými obcami je i Podhájska v okrese Nové Zámky, kde škody utrpelo i termálne kúpalisko.

slovakia

left justify in out

Na sociálnej sieti avizuje, že je do odvolania zatvorené. Podľa informácií Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Nitre v utorok do 4.00 h mali za sebou príslušníci už 54 zásahov. Išlo predovšetkým o odstraňovanie popadaných stromov z cestných a železničných komunikácií a elektrických vedení, naklonených stromov, ktoré ohrozovali premávku, pomoc občanom so zakrývaním budov po odtrhnutí striech. V Podhájskej uviazli následkom pádu stromu osoby v zaparkovanom karavane. Z celkového množstva udalostí príslušníci Okresného riaditeľstva (OR) HaZZ v Topoľčanoch a Zlatých Moravciach zasahovali päťkrát, hasičské stanice OR Nitra 21-krát, v Komárne deväťkrát. Hasiči zo staníc OR Nové Zámky boli pri 13 nahlásených udalostiach a k jednej privolali levických hasičov. K udalostiam boli privolaní tiež členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí Tesárske Mlyňany, Imeľ, Bátorove Kosihy, Hurbanovo, Vinodol, Vráble - Dyčka, Rastislavice, Dvory nad Žitavou, Bánov, Šurany, Trávnica a Močenok. Spolu zasahovalo 59 príslušníkov HaZZ, 53 dobrovoľných hasičov a bolo nasadených 31 kusov hasičskej techniky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Monika
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies