Letecké nešťastie pri Miláne si vyžiadalo osem životov! Zahynul aj známy rumunský miliardár

NETKY.SK • 4 Október 2021, 06:03 • 2 min
Letecké nešťastie pri Miláne si vyžiadalo osem životov! Zahynul aj známy rumunský miliardár

SAN DONATO MILANESE - Malé lietadlo sa zrútilo iba pár minút po štarte. Narazilo do budovy, na ktorej prebieha rekonštrukcia.

slovakia

left justify in out

Pri havárii malého lietadla, ktoré v nedeľu narazilo do budovy pri severotalianskom Miláne, zahynul aj jeden z najbohatších Rumunov – miliardár Dan Petrescu. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na správy talianskych médií.

 

Petrescu jednomotorové lietadlo PC-12 sám pilotoval. Okrem neho zahynulo aj zvyšných sedem ľudí na palube vrátane jeho manželky a syna. K tragickej nehode došlo na južnom predmestí Milána San Donato Milanese. Súkromné lietadlo narazilo do dvojposchodovej kancelárskej budovy, ktorá sa renovovala a nenachádzali sa v nej preto žiadni ľudia.

 

 

Stroj vzlietol v nedeľu popoludní z milánskeho letiska Linate a smeroval na Sardíniu. Po niekoľkých minútach letu narazil do budovy. Príčina havárie zatiaľ nie je známa. Podľa svedkov lietadlo už pred nárazom do budovy horelo; objavili sa preto tvrdenia, že sa mu vznietil motor.

 

Udalosť začal vyšetrovať taliansky úrad pre civilné letectvo, ktorého experti už objavili aj tzv. čiernu skrinkuDan Petrescu mal 68 rokov, bol majiteľom veľkej stavebnej firmy a vlastnil aj sieť hypermarketov a nákupných centier. Mal rumunské a nemecké občianstvo. Pri havárii zahynula aj jeho 65-ročná manželka, ktorá bola aj občiankou Francúzska, a ich 30-ročný syn Dan Stefano. Medzi obeťami tragédie je ešte jedno dieťa.

 

Podľa miestnych požiarnikov, okrem ľudí na palube, neutrpeli ujmu nijaké ďalšie osoby. V dôsledku pádu stroja sa však vznietilo viacero áut na neďalekom parkovisku, ktoré boli taktiež prázdne. Horieť začala aj samotná budova, do ktorej lietadlo narazilo.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Do budovy pri Miláne narazilo lietadlo!

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies