Štátny tajomník Eštok: Švajčiarsko je významným partnerom pre Slovensko aj celú EÚ

NETKY.SK • 22 Február 2024, 08:15 • 2 min
Štátny tajomník Eštok: Švajčiarsko je významným partnerom pre Slovensko aj celú EÚ

BRATISLAVA - Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Marek Eštok prijal 21. februára 2024 v Bratislave veľvyslanca Švajčiarskej konfederácie na Slovensku Petra Nelsona. Stretnutie potvrdilo vysokú úroveň bilaterálnych vzťahov a snahu o ďalšie posilňovanie vzájomnej spolupráce v politickej, ako aj ekonomickej oblasti.

slovakia

left justify in out

Štátny tajomník M. Eštok ocenil najmä vysokú úroveň dvojstranných vzťahov a dynamiku politických konzultácií. „Máme záujem o prehĺbenie spolupráce aj v hospodárskej a inovačnej oblasti. Švajčiarsko je významným partnerom nielen pre Slovensko, ale taktiež pre celú Európsku úniu,“ povedal M. Eštok a ubezpečil švajčiarskeho veľvyslanca, že Slovensko je a naďalej zostáva konštruktívnym partnerom v diskusii o budúcom nastavení vzťahov medzi EÚ a Švajčiarskom.

Partneri sa na stretnutí venovali aj aktuálnym zahranično-politickým a bezpečnostným otázkam s dôrazom na prebiehajúci konflikt na Ukrajine a s tým spojenú organizáciu pripravovaného mierového samitu. „Vítame snahy Švajčiarska usporiadať Medzinárodnú konferenciu o mieri na Ukrajine, ktorá by mala prebehnúť v tomto roku na úrovni hláv štátov a vlád na švajčiarskej pôde. Veríme, že Švajčiarsko má ako neutrálna krajina silný potenciál dostať svetových lídrov za jeden stôl s cieľom nájsť mierové riešenie,“ uviedol štátny tajomník M. Eštok. Obaja partneri skonštatovali, že v rámci poskytovania humanitárnej pomoci Ukrajine existuje v oblasti odmínovania možnosť vzájomnej spolupráce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MZV SR, Foto: Tlačový odbor MZV SR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies