Penta predáva tretinový podieľ vo vydavateľstve Petit Press

NETKY.SK • 22 Apríl 2021, 12:22 • 2 min
Penta predáva tretinový podieľ vo vydavateľstve Petit Press

Investičná skupina Penta definitívne odchádza z vydavateľstva Petit Press. 34 percentný podiel Penty kupuje fond Media Development Investment Fund New York.

slovakia

left justify in out

O tomto predaji informuje portál SME, ktorý pod skupinu Petit Press patrí.  Ďalších 5,5 percenta akcií od Penty získali manažéri Petit Pressu  Alexej Fulmek a Peter Mačinga a bývalý spoluvlastník portálov Azet.sk a Aktuality.sk Marek Václavík.


Skupina Penta transakciu pre ČTK potvrdila, cenu však nezverejnila.

 

Mohlo by ťa zaujímať: Plán obnovy rieši podľa Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory množstvo ambicióznych cieľov. Budú naplnené?

 

Penta uviedla ako dôvod odchodu atraktívnu ponuku, ktorá vyriešila odlišný názor na stratégiu rozvoja aj samotné vedenie vydavateľstva. 

 

"Naše pôsobenie v Petit Presse pre nás bolo cennou skúsenosťou, hlavne z pohľadu fungovania digitálneho predplatného, ​​ktoré sme začali intenzívne rozvíjať v našom českom vydavateľstve Vltava Labe Media," uviedol partner Penty a odchádzajúci akcionár  Marián Slivovič.

 

img

 

Spoločnosť Petit Press je s 35 titulmi druhým najväčším vydavateľstvom na Slovensku. Okrem celoštátneho denníka SME vydáva regionálny týždenník MY a mnoho záujmových magazínov, napríklad Korzár, ECHO alebo The Slovak Spectator. Petit Press zamestnáva vyše 500 ľudí.

 

Fond Media Development Investment Fund New York vznikol v roku 1996 a je financovaný skupinou nadácií a investorov, medzi ktorých patrí aj George Soros. Fond momentálne disponuje prostriedkami v objeme 240 miliónov dolárov a spravuje mediálne aktíva v hodnote 114 miliónov dolárov. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona