Novinkami na Považskom hrade otvorili turistickú sezónu. Na čo všetko sa môžu návštevníci tešiť?

NETKY.SK • 10 Apríl 2024, 09:19 • 2 min
Novinkami na Považskom hrade otvorili turistickú sezónu. Na čo všetko sa môžu návštevníci tešiť?

TRENČÍN - Považský hrad sa pridal k šestici hradov v kraji, ktoré môžu návštevníci obdivovať cez "okno do minulosti". Zároveň je tretím hradom v mobilnej aplikácii Hrady 3D z dielne Krajskej organizácie cestovného ruchu Trenčín región.

slovakia

left justify in out

"Okno do minulosti", ktoré sa nachádza na hrádzi Kočkovského kanála, je siedmou informačnou tabuľou s líniovou kresbou akademickej rekonštrukcie zrúcaniny Považského hradu, prostredníctvom ktorej majú návštevníci možnosť zistiť ako hrad vyzeral v druhej polovici 17. storočia, v časoch jeho najväčšej slávy. Aké inovácie nájdu milovníci histórie v mobilnej aplikácii Hrady 3D?

„Rozšírenú realitu Trenčianskeho hradu, hradu Beckov a Čachtického hradu dopĺňa v aplikácii nový obsah – vizualizácia hradného paláca Považského hradu. Okrem hradných múrov užívateľ uvidí historické postavy, započúva sa do komentára o histórii hradu, povesti o krásnej Hedvige a môže vyskúšať aj jednoduchú hru, ktorá sa spája práve so spomínaným príbehom,“ priblížil zastupujúci výkonný riaditeľ KOCR Trenčín región, Pavol Štefčík.

„Aplikácia zároveň obsahuje aj komentáre v anglickom a nemeckom jazyku, čo do istej miery supluje úlohu sprievodcu na hrade, na ktorom tieto služby návštevník nenájde,“ doplnil Štefčík. Príďte i vy počas tohto roka spoznať Považský hrad z inej perspektívy.

„Okná do minulosti“ aktuálne nájdete na hrade Beckov, Čachtickom, Trenčianskom a Považskom hrade, hrade Tematín, v Lednici a Vršatci. Aplikáciu si môžete vyskúšať na Trenčianskom, Čachtickom, Beckovskom a Považskom hrade.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TSK, Foto: TSK / STOKLASA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies