Legendárna ABBA vydá nové piesne prvýkrát za takmer 40 rokov

NETKY.SK • 23 Júl 2020, 19:4 • 2 min
Legendárna ABBA vydá nové piesne prvýkrát za takmer 40 rokov

Fanúšikovia legendárnej švédskej štvorky budú môcť budúci rok počuť nové hudobné kompozície.

slovakia

left justify in out

Nové skladby

Populárne švédske kvarteto ABBA sa po 37 rokoch zlúčilo a nahralo päť nových skladieb. Premiéra singlov je naplánovaná na rok 2021, uvádzajú správy The Independent s odkazom na člena hudobnej skupiny Björna Ulvaeusa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от ABBA (@abba)

Podľa speváka švédskej skupiny hudobníci spočiatku očakávali, že predstavia dve nové kompozície tento rok, ale plány sa zmenili. Rozhodli sa odložiť premiéru z dôvodu pandémie koronavírusu a technických príčin. Teraz namiesto dvoch nových piesní chce ABBA predstaviť päť.

 

Manažérka skupiny Görel Hanserová zároveň poznamenáva, že v arzenáli hudobníkov sú stále len dve nové položky. A presný dátum ich vydania zostáva neznámy.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от ABBA (@abba)

 

"Momentálne sú relevantné dve piesne. A neviem, kedy budú vydané, nebol stanovený žiadny dátum," vysvetľuje Hanserová.

 

Zlúčenie ABBA

Informácie o opätovnom stretnutí skupiny sa po prvýkrát objavili v roku 2018 na Instagrame švédskeho kvarteta. V správe na sociálnej sieti sa uvádzalo, že hudobníci opäť zhromaždili, aby nahrali dve nové piesne  I Still Have Faith in You а Don't Shut Me Down.

 

Hudobná skupina ABBA bola založená v roku 1972, pomenovaná podľa prvých písmen mien účinkujúcich, dvoch manželských párov: Agnetha Fältskogová a Björn Ulvaeus, ako aj Benny Andersson a Anni-Frid Lyngstadová.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от ABBA (@abba)

O dva roky neskôr zvíťazili Švédi v súťaži Eurovision Song Contest a ich skladba Waterloo sa stala svetovým hitom.

 

Posledný štúdiový album skupiny bol vydaný v roku 1982. Začiatkom 90. rokov mohli fanúšikovia ABBA počuť niektoré nevydané piesne.

 

ABBA predala viac ako 380 miliónov kópií albumov a singlov a v roku 2010 ju uviedli do Rock’n’rollovej siene slávy. Skupina síce nikdy oficiálne neoznámila svoj rozpad.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ann M

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona