Úrad chce zvýšiť povedomie o ochrane whistleblowerov

NETKY.SK • 29 December 2021, 12:59 • 2 min
Úrad chce zvýšiť povedomie o ochrane whistleblowerov

BRATISLAVA – Úrad na ochranu oznamovateľov (ÚOO) odštartoval verejné obstarávanie na realizáciu komunikačnej kampane, ktorej cieľom je zvýšenie povedomia o ochrane oznamovateľov korupcie, tzv. whistleblowerov. „Návrhy do súťaže možno posielať do 31. januára,“ informuje úrad na svojej stránke. Približuje, že odhadovaná hodnota zákazky je 115 000 eur bez DPH.

slovakia

left justify in out

„Ide o jednokolovú verejnú anonymnú súťaž s neobmedzeným počtom účastníkov. Kampaň je financovaná z plánu obnovy,“ uvádza ÚOO. Zámerom kampane je zvýšenie povedomia o úrade, jeho úlohách a cieľoch v kontexte osvety o existencii samotného zákona o ochrane oznamovateľov. „Komunikačná kampaň má upozorniť verejnosť, že Úrad na ochranu oznamovateľov je pripravený ich ochrániť, ak sa rozhodnú konať a oznámia korupciu či inú nekalú praktiku,“ dodáva.

 

img

 

Úrad taktiež vyhlásil súťaž architektonických návrhov na kompletnú rekonštrukciu a premenu svojho sídla. „Predpokladané investičné náklady na realizáciu stavebných prác sú 800 000 eur bez DPH,“ informuje úrad vo zverejnenom oznámení vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie. Aj v tomto prípade bude náklady financovať z prostriedkov plánu obnovy. Návrhy možno podávať do 21. februára 2022. ÚOO začal s reálnou činnosťou od 1. septembra tohto roka. „Za prvých 100 dní sa na úrad obrátilo 111 ľudí. Úrad dostal 45 oznámení a z nich viac ako polovica sa týkala vážneho porušenia zákona,“ informuje úrad na svojom webe.

 

Možno vás zaujme: Nedostatok IT odborníkov je celosvetový problém



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies