Juraj Šeliga nemá aktuálne záujem o post predsedu strany Za ľudí

NETKY.SK • 4 Jún 2021, 06:27 • 2 min
Juraj Šeliga nemá aktuálne záujem o post predsedu strany Za ľudí

BRATISLAVA - Poslanec Juraj Šeliga momentálne nemá v úmysle kandidovať na predsedu strany Za ľudí. Uviedol to v diskusnej relácii televízie Joj Na hrane v reakcii na výrok predsedníčky strany Veroniky Remišovej, že by mohol byť kompromisným kandidátom. Podľa Šeligu je na to, aby ktokoľvek kandidoval, najskôr potrebné zvolať snem.

slovakia

left justify in out

"V tejto chvíli sa mi nezdá, že by som tým niečo vyriešil, ak by som ja kandidoval," povedal Śeliga s tým, že v súčasnosti sú prúdy v strane Za ľudí "úplne inde".

 

img

 

Šeliga doplnil, že jeho postoj sa môže zmeniť, ale dôležité je, aby sa konal snem a diskusia. "Lebo vôbec nie je vylúčené, že pani Remišová bude stále predsedníčkou, vôbec nie je vylúčené, že pani Kolíková bude predsedníčkou, alebo niekto tretí, štvrtý, piaty," zdôraznil. Dodal však, že podobné diskusie by sa mali uskutočňovať za zatvorenými dverami.
 

Zadržanie Adriána Sz. 

Okrem iného reagoval aj na medializované vyjadrenia opozície, že preverovať podozrenia z manipulácií mal počas včerajších hodín zadržaný riaditeľ inšpekcie Adrián Sz. V súvislosti s jeho zadržaním zároveň skonštatoval, že orgány činné v trestnom konaní si robia svoju prácu.

"Na druhej strane si myslím, že musia pridať v komunikácii, pretože potom kolegovia z opozície, sa im darí vytvárať obraz, že je tu nejaký komplot a nejaká objednávka, aby sa zatvárali ľudia, ktorí boli nejakým spôsobom spájaní s opozíciou," povedal Šeliga.

 

img

 

V prípade Adriána Sz. podľa Šeligu platí prezumpcia neviny. Ak však pochybil, má niesť zodpovednosť. "Je otázka, čo sa stane, či bude obvinený, či bude vzatý do väzby a podobne," povedal Šeliga.

Podľa opozičného poslanca Matúša Šútaja Eštoka (Hlas-SD)bezpečnostné zložky momentálne v konflikte a vláda nad nimi stratila kontrolu. Zároveň pripomenul, že Adrián Sz. sa zúčastnil na stretnutí vysokých predstaviteľov štátu na pôde Slovenskej informačnej služby a tam mal prezentované podozrenia prešetriť. Takisto pripomenul, že proti Adriánovi Sz. svedčí bývalý policajný funkcionár Bernard S., teda jeden z hlavných kajúcnikov.

 

img

 

"Toto je absolútne bezprecedentné a z môjho pohľadu to ruší akékoľvek nádeje na to, že bude prešetrené to, čo tvrdí SIS," skonštatoval Eštok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies