Progresívne Slovensko predstavilo program a tím pre naštartovanie slovenskej ekonomiky

NETKY.SK • 4 Júl 2023, 13:00 • 2 min
Progresívne Slovensko predstavilo program a tím pre naštartovanie slovenskej ekonomiky

BRATISLAVA - Progresívne Slovensko predstavilo program a tím pre ekonomiku. Chceme, aby mohli ľudia na Slovensku prežiť kvalitný život a naplniť svoj potenciál a nemuseli odchádzať za lepšími podmienkami do zahraničia, vyhlásil predseda PS a podpredseda EP Michal Šimečka.

slovakia

left justify in out

“Musíme znovu naštartovať ekonomiku a výrazne ozdraviť verejné financie. A ak nám záleží na dôstojnej budúcnosti pre všetkých ľudí na Slovensku, potrebujeme tiež využiť prechod na zelenú ekonomiku, a uchopiť ho ako šancu. Preto sme postavili silný tím a ponúkame komplexný program pre naštartovanie slovenskej ekonomiky,” dodal Šimečka. 

Hnutie sa podľa podpredsedu Michala Trubana zameriava na nevyužitý potenciál slovenských malých firiem a jednotlivcov. "Máme biznisplán pre budúcnosť, ktorý sa zakladá na systematickej podpore podnikavosti. Mikropodnikanie do 10-tisíc eur s minimálnou byrokraciou, špičkové podnikateľské a manažérske vzdelávanie, ale aj podnikanie už od 16 rokov nepomôžu len jednotlivcom. Prospech z lepšieho podnikateľského prostredia budeme mať všetci," zdôraznil Truban.

 

PS chce tiež podľa ekonomického experta hnutia Štefana Kišša ľuďom doručiť skutočné sociálne istoty. “Jediný spôsob, ako ich garantovať, je mať dlhodobo zdravé verejné financie. Vyhneme sa tak gréckemu scenáru, kde nezodpovedná ekonomická politika viedla k prepadu životnej úrovne. Úspory budeme hľadať pri najmenej efektívnych výdavkoch, čo znamená napríklad štíhlejšiu byrokraciu a zrušenie neefektívnych dotácií. Zároveň si uvedomujeme, že slovenská ekonomika potrebuje reformy a investície do oblastí ako je školstvo a zdravotníctvo,” vyhlásil Kišš s tým, že PS sa chce zamerať na investície s najväčšou návratnosťou - podľa princípu hodnoty za peniaze.

  

Člen predsedníctva Ivan Štefunko odprezentoval opatrenia, ktorými sa chce Progresívne Slovensko chopiť príležitosti, ktorou je prechod na zelenú ekonomiku. “Rozvoju zelenej energie najviac pomôžeme tak, že z neho budú benefitovať domácnosti aj firmy. Jedným z príkladov je projekt obnovy domov, ktorý bude ľuďom šetriť energie, poskytne príležitosti slovenským firmám a zvýši zamestnanosť. Chceme tiež podporovať všetkých, ktorí si sami vyrábajú alebo chcú vyrábať zelenú energiu,” uviedol Štefunko.

O podpore tvorivej a inovačnej kapacity jednotlivcov hovorila aj expertka PS na kreatívny priemysel Zora Jaurová. "Ekonomika 21.storočia je a bude stále viac založená práve na ideách, inováciách a kreativite. Tými, ktorí ju ženú vpred sú častokrát práve podnikaví jednotlivci a malé firmy, ktoré dokážu posúvať hranice inovácie a prinášať do ekonomiky vysokú pridanú hodnotu," podčiarkla Jaurová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Progresívne Slovensko, Foto: TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies