Generálna prokuratúra preskúma rozhodnutia o námietkach zaujatosti v prípade obvinených policajtov

NETKY.SK • 9 November 2023, 14:30 • 2 min
Generálna prokuratúra preskúma rozhodnutia o námietkach zaujatosti v prípade obvinených policajtov

BRATISLAVA - Generálny prokurátor Slovenskej republiky Maroš Žilinka uložil svojmu prvému námestníkovi, aby v trestnej veci proti obvineným príslušníkom Národnej kriminálnej agentúry dôsledne preskúmal zákonnosť konania a rozhodnutí o námietkach zaujatosti konajúceho vyšetrovateľa Úradu inšpekčnej služby, podaných od vznesenia obvinenia, informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky Zuzana Drobová.

slovakia

left justify in out

"Podmienkou zákonného a spravodlivého rozhodnutia v každej trestnej veci môže byť len konanie pred orgánom, o nestrannosti ktorého nie sú žiadne pochybnosti," zdôraznil Žilinka.

 

Z prípadu obvinených policajtov okolo Jána Č. bol z dôvodu zaujatosti vylúčený vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby Michal Kulich.

 

Obhajca obvinených Peter Kubina v tejto súvislosti navrhol, aby boli zrušené všetky Kulichove rozhodnutia v tejto veci vrátane vznesených obvinení. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok  postavil po nástupe do funkcie tzv. čurillovcov mimo služby.

Podľa bratislavskej krajskej prokuratúry je však nepochybné, že uznesenie bezprostredne nadriadeného, ktorým vyšetrovateľa Úradu inšpekčnej služby vylúčil z vykonávania úkonov trestného konania, vydal subjekt, ktorý z dôvodu zaujatosti nebol oprávnený konať, pretože v prebiehajúcom trestnom stíhaní má procesné postavenie svedka a ako svedok aj vypovedal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: GP SR, Foto: Pravda / Ľuboš Pilc
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies