Ku koncu júna pracovalo v bankách 19 560 ľudí

NETKY.SK • 9 September 2014, 12:42 • 2 min
Ku koncu júna pracovalo v bankách 19 560 ľudí

BRATISLAVA - V bankovom sektore na Slovensku pracovalo na konci júna tohto roka 19 560 ľudí. Ako ďalej vyplýva z informácií zverejnených Národnou bankou Slovenska, v medziročnom porovnaní sa stav pracovníkov znížil o 16 ľudí.

slovakia

left justify in out

Počet nových ľudí klesol iba v domácej komerčnej bankovej sfére. Naopak, v pobočkách zahraničných bánk sa stav pracovníkov výraznejšie zvýšil. To však súvisí najmä s transformáciou UniCredit Bank na pobočku zahraničnej banky.

Stav v komerčnej bankovej sfére sa znížil o 924 na 16 795 ľudí. V centrálnej banke počet pracovníkov medziročne vzrástol o šesť na 1 007 ľudí. Pobočky u nás evidovali prírastok o 902 na 1 758 ľudí. V predchádzajúcich rokoch bolo vidieť výraznejší nárast v rámci pobočiek, čo súviselo s príchodom nových subjektov a s rozširovaním siete. Avšak niektoré pobočky zahraničných bánk ukončili svoju činnosť na slovenskom trhu. Aktuálny prírastok sa týka skôr spomínanej transformácie UniCreditu. 

 

Na slovenskom trhu pôsobí podľa údajov centrálnej banky spolu 29 bankových domov. Okrem centrálnej banky je to 13 komerčných bánk a 15 zahraničných pobočiek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies