Minerálna voda Kláštorná vďaka spoločnosti Kofola obnovila svoju prevádzku

NETKY.SK • 16 Apríl 2019, 16:26 • 2 min
Minerálna voda Kláštorná vďaka spoločnosti Kofola obnovila svoju prevádzku

Kláštor pod Znievom - Spoločnosť Kofola ČeskoSlovensko v utorok oficiálne prezentovala spustenie výroby minerálnej vody Kláštorná Kalcia vo výrobnom závode v Kláštore pod Znievom v okrese Martin.

slovakia

left justify in out

Podľa generálneho riaditeľa Kofola, a. s., v Česku a na Slovensku Daniela Buryša dosiahla investícia niekoľko miliónov eur. "Začíname z nuly, závod niekoľko rokov vôbec nevyrábal. V tejto chvíli je v ňom šesť zamestnancov a ako bude rásť, bude rásť aj počet zamestnancov. 

 

"Máme logistickú výhodu, že náš závod v Rajeckej Lesnej je neďaleko. Takže si budeme s pracovníkmi v prvej chvíli pomáhať. Najskôr musíme zaplniť výrobnú kapacitu závodu. Budeme veľmi spokojní, keď sa dostaneme na kapacitu 20 miliónov fliaš ročne," uviedol Buryš.

 

 

"Keď sme prvýkrát vstúpili do výrobného závodu, vyzeralo to tam takmer ako počas obednej prestávky v roku 2015. Výrobné linky síce nebežali, ale vyzerali funkčné, priestory boli udržiavané a čakali na správneho investora, ktorý im vdýchne nový život." 

 

"Aj preto sme verili, že s našou skúsenosťou s tradičnými aj novými slovenskými značkami dokážeme s Kláštornou odštartovať ďalší úspešný príbeh," povedal generálny riaditeľ skupiny Kofola ČeskoSlovensko Jannis Samaras.

 

img

 

K výrobe Kláštornej sa vrátilo niekoľko pôvodných zamestnancov závodu. Medzi nimi aj Peter Legéň, zodpovedný za výrobu Kláštornej už v roku 1998 a v súčasnosti vedúci prevádzky vo výrobnom závode v Kláštore pod Znievom.

 

"Ľudia stále verili, že sa obnoví výroba. Videli sme, aká technológia tu je, a hlavne ten vrt. Verili sme, že niekto príde. Ak už nie z dôvodu technológie, tak z dôvodu vrtu, pretože patrí medzi najvýdatnejšie na Slovensku. Po prevzatí závodu sme naplánovali servisné kroky postupného oživovania jednotlivých zariadení linky a následne sa začalo s ich realizáciou," doplnil Legéň.

 

img

 

Marketingový manažér Kofola ČeskoSlovensko Pavol Chalupka dodal, že výsledkom niekoľkých mesiacov intenzívnej práce nielen vo výrobe je sýtená a jemne sýtená Kláštorná Kalcia v úplne novej fľaši od uznávaného dizajnéra Martina Turzíka. "Bude to prvá masovo predávaná voda v Česku a na Slovensku, ktorej fľaše sú vyrobené z 50 % recyklovaného plastu," uzavrel.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona