V ropnej rafinérii došlo k masívnemu výbuchu. Explózia si vyžiadala minimálne jednu obeť

NETKY.SK • 2 Júl 2021, 19:18 • 2 min
V ropnej rafinérii došlo k masívnemu výbuchu. Explózia si vyžiadala minimálne jednu obeť

BUKUREŠŤ - Veľký výbuch v najväčšej rumunskej ropnej rafinérii v piatok zanechal jedného mŕtveho a najmenej štyroch zranených.

slovakia

left justify in out

Záchranári letecky previezli zranených do nemocnice, informovali miestni predstavitelia. Príčina explózie v Navodari Petromidia neďaleko prímorského mesta Konstanca zatiaľ nie je známa.

 

Rezort vnútra vyzval obyvateľov blízkeho mesta Navodari a okolitých oblastí, aby pre dym vychádzajúci z rafinérie z preventívnych dôvodov zatvorili okná.

 


Prevádzkovateľ rafinérie Rompetrol Rafinare informoval, že vzniknutý požiar izolovali a stabilizovali. Interné aj externé tímy sa ho podľa spoločnosti snažia čo najrýchlejšie uhasiť.

Šéf rumunskej Stráže životného prostredia, vládnej agentúry pre environmentálnu ochranu, Octavian Berceanu pre agentúru AP uviedol, že monitorujú následky incidentu na životné prostredie.

 

Zatiaľ však nemajú riadne dáta. „Dym sa šíri mimo pobrežie a časť smeruje na pláž, ale tam to nie je zaľudnené,“ uviedol.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies