Čašnícke potreby a barmanské vybavenie - čo všetko potrebujete pre svoju reštauráciu

NETKY.SK • 14 December 2023, 11:30 • 2 min
Čašnícke potreby a barmanské vybavenie - čo všetko potrebujete pre svoju reštauráciu

Vybavenie stravovacieho zariadenia je nesmierne dôležité, pretože bez profesionálneho nábytku, doplnkov a ďalších kuchynských pomôcok bude práca celého personálu oveľa ťažšia, ak nie nemožná.

slovakia

left justify in out

Preto sa oplatí investovať do čašníckych potrieb, barmanského vybavenia a ďalších užitočných výrobkov, ktoré výrazne zlepšia kvalitu práce. V tomto článku sa bližšie pozrieme na rôzne typy gastronomických doplnkov a poradíme našim čitateľom, pre ktorých sa rozhodnúť.

 

Aké barmanské vybavenie nemôže vo Vašej prevádzke chýbať?
Pokiaľ chcete, aby Váš bar bol v prevádzke, je potrebné vybaviť personál niekoľkými základnými doplnkami, ktoré budú pri príprave nápojov pre Vašich hostí určite potrebovať. Oplatí sa vyberať modely, ktoré sú vyrobené z odolných a pevných materiálov – to zaručuje, že zakúpené vybavenie vydrží mnoho rokov. Ktoré barmanské vybavenie je nenahraditeľné??

 

1. Šejker na koktejly
Šejker určite patrí medzi nevyhnutné vybavenie každého barmana, pretože slúži na rýchlu a presnú prípravu koktailov. Do nádoby sa naleje alkohol a džús, prípadne ovocie a ďalšie ingrediencie, a následne sa obsah pretrepe, aby sa všetky ingrediencie dokonale spojili. Väčšina modelov je vybavená špeciálnym sitkom, ktoré zabraňuje vniknutiu kôstok či dužiny do nápoja. Medzi najobľúbenejšie šejkre na trhu patrí bostonský šejker, šejker Cobbler a francúzsky šejker.
 
2. Odmerka na alkohol
Odmerka na alkohol je príslušenstvo, ktoré sa dodáva v rôznych variantoch a objemoch. Používajú rovnako často ako šejkre, pretože umožňujú presné odmeranie všetkých ingrediencií nápoja. Najčastejšie používané odmerky na alkohol majú objem 20 alebo 40 ml, a majú tvar malého pohárika. Sú vyrobené z nerezovej ocele, ktorá má antikorózne vlastnosti a je odolná voči nárazom a rozbitiu. Alkoholové odmerky sa veľmi ľahko udržujú v čistote.
 
3. Barová podložka
Ide o doplnok, ktorý si pri príchode do baru všimnete na prvý pohľad. Barová podložka je veľmi univerzálna, je možné použiť na sušenie umytého skla alebo na prípravu nápojov. Vďaka tomu, že sa pri výrobe týchto doplnkov používajú guma, PVC, polypropylén a polyetylén, podložky dokonale priľnú k povrchu stola, čo zabraňuje rozbitiu pohárov. Barové podložky sú k dispozícii v rôznych veľkostiach, tvaroch a farbách, takže ich elegatne zladíte s ostatnými predmetmi, ktoré sa vyskytujú vo Vašom podniku.

 

4. Závesný držiak na poháre
Poriadok na bare je dôležitý, pretože dobrá organizácia pracoviska má značný vplyv na efektivitu práce personálu. Držiaky na poháre sú skvelým riešením pre každý bar, krčmu alebo klub. Tento jedinečný kus nábytku umožňuje bezpečné uloženie skleneného riadu, ktorý budete mať vždy po ruke. Elegantné vystavenie pohárov dodá Vašej prevádzke estetický vzhľad.
 
Do akého čašníckych potrieb sa oplatí investovať?
Rovnako dôležité ako barmanské vybavenie je aj čašnícke príslušenstvo. Za zmienku stoja okrem iného koľajničky na vouchery, zásobníky na účty, hotelové zvončeky alebo barové žetóny. Všetky tieto položky určite uľahčia prácu čašníkov a obsluhu zákazníkov podniku. To je dôležité najmä v dňoch, kedy sú podnik narvaných zákazníkov a čašníci majú plné ruky práce! Zoznámte sa s naším sortimentom!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Zdroj foto: frepik.com. Článok obsahuje sponzorované odkazy
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies