Ktoré kryptomeny zaznamenali tento týždeň najväčší rast?

NETKY.SK • 14 Apríl 2018, 19:30 • 2 min
Ktoré kryptomeny zaznamenali tento týždeň najväčší rast?

NEW YORK – Trh s kryptomenami konečne opäť vykazuje známky života po bolestivom prvom štvrťroku. Celková trhová kapitalizácia všetkých kryptomien vo štvrtok vyskočila na viac ako 325 miliárd dolárov, čo je najvyššia úroveň od 26. marca podľa CoinMarketCap.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

img

 

Bitcoin (BTC), najväčšia kryptomena na svete podľa trhovej kapitalizácie, zaznamenala oproti predchádzajúcemu týždňu nárast o 21% a v piatok dosiahla jeho hodnota 8.200 dolárov.

 

 

 

 

Ešte výraznejší rast zaznamenal Ether (ETH), ktorý oproti predchádzajúcemu týždňu posilnil až o 38%, čo bolo najviac medzi najvýznamnejšími kryptomenami.

 

 

 

 

Kryptomena XRP od Ripple vzrástla o 32,8 percenta a Bitcoin Cash (BCH) o 23,9 percenta.

 

 

 

 

 

 

 

Keď sa však pozrieme na TOP25 kryptomien podľa trhovej kapitalizácie, tak medzi nimi nájdeme digitálne meny s ešte väčším nárastom hodnoty – Verge, EOS a Ontology.

 

1. Verge

 

img

 

Týždenný výkon: +58,36%

Historické maximum: 0,30 USD

Uzatváracia cena 6. apríla: 0,058483 USD

Aktuálna trhová cena: 0,092619 USD

Poradie podľa trhovej kapitalizácie: 20

 

Kryptomena Verge (XVG) zaznamenala najväčší rast už druhý týždeň v rade. Aktuálny nárast o 58% by mohol súvisieť s rastúcim záujmom investorov, keďže 17.apríla má Verge oznámiť novú spoluprácu zo záhadným partnerom. Objavili sa už aj špekulácie, že tým partnerom by mohla byť spoločnosť TokenPay. V súvislosti zo záhadnou spoluprácou sa spomínajú aj spoločnosti ak Overstock.com, Amazon, či eBay.

 

XVG bolo tento týždeň druhou najobchodovanejšou kryptomenaou na burze Binance. S najväčšou pravdepodobnosťou sa tento trend udrží minimálne do utorka 17.apríla, kým nedôjde k oficiálnemu oznámeniu. Avšak po zverejnení spolupráce môže hodnota Verge značne klesnúť, keďže mnoho short investorov bude vyberať svoje zisky. Tento výpredaj by mohol byť masívny, keď oznámenie nesplní vysoké očakávania trhu.

 

2. EOS

 

img

 

Týždenný výkon: +55,68%

Historické maximum: 18,71 USD

Uzatváracia cena 6. apríla: 5,89 USD

Aktuálna trhová cena: 9,17 USD

Poradie podľa trhovej kapitalizácie: 5

 

Výrazný rast kryptomeny EOS začal 11. apríla a na burze Bitfinex sa obchodovala za 9,56 dolárov, čo bola najvyššia úroveň od 20. februára.

 

Vývojári nedávno oznámili eosDAC airdrop pre držiteľov EOS tokenov a vidina rýchleho zisku prilákala záujem investorov. Airdrop sa uskutoční 15.apríla, takže s najväčšou pravdepodobnosťou bude pretrvávať záujem o EOS aj počas víkendu.

 

3. Ontology

 

img

 

Týždenný výkon: +52,94%

Historické maximum: 4,77 USD

Uzatváracia cena 6. apríla: 3,06 USD

Aktuálna trhová cena: 4,68 USD

Poradie podľa trhovej kapitalizácie: 22

 

Ontology (ONT) je nový, vysokovýkonný verejný blockchain projekt, ktorá zahŕňa sériu kompletných distribuovaných účtovných kníh a systémy inteligentných zmlúv. Vývojári zverejnili prvú verziu roadmapu a na GitHube sa už objavili prvé živé projekty.

 

Ontology sa dostalo do TOP25 podľa trhovej kapitalizácie len štyri týždne od svojho začiatku. Token ONT sa 15. marca začal obchodovať na úrovni 1,36 USD, čiže v priebehu štyroch týždňov jeho hodnota vzrástla o ohromných 250%.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies