REPORTÁŽ Dvojičky TWiiNS sa dali na detskú tvorbu, v novom klipe ukázali dcéry!

NETKY.SK • 1 Január 2022, 09:00 • 2 min
REPORTÁŽ Dvojičky TWiiNS sa dali na detskú tvorbu, v novom klipe ukázali  dcéry!

Dvojičky Daniela a Veronika Nízlové prežili spokojné Vianoce so svojimi dcérami. Ich malé krásky Linda a Nea účinkujú v novom vianočnom klipe ku skladbe Zimný vietor, ktorú nájdu fanúšikovia na čerstvom albume TWiiNS Zlatá brána dokorán. Ako si sestry vzájomne pomáhajú a čo ich čaká v novom roku, prezradila Netkám v exkluzívnom rozhovore TWiiNSka Daniela.

slovakia

left justify in out

 

 

Daniela a Veronika Nízlové sa po prvýkrát objavili v detskej pesničkovej súťaži Hviezdička, ktorú v roku 1996 vyhrali. Začínali pod názvom Tweens, ktoré im vymyslel Daniel Hevier. V roku 2008 zmenili názov na TWiiNS. Na konte majú množstvo albumov, účinkovanie v muzikáli aj reprezentáciu Slovenska na medzinárodnej hudobnej súťaži Eurovision Song Contest v Nemecku. Dnes sú obidve matkami a dali sa na detskú tvorbu. Spracovali pesničky zo Zlatej brány, ktoré patria k tomu najlepšiemu, čo v rámci hudobnej tvorby pre deti vzniklo na Slovensku počas rokov 1970 až 1997.

 

„Od prvotnej myšlienky k realizácii projektu to bola pomerne dlhá cesta. Zoli Tóth, Jimi Cimbala a Ľubomír Mazák pripravovali nové moderné hudobné podklady v štúdiu Randal Group v Seredi a zároveň sme sa okrem nahrávania v štúdiu venovali aj príprave a nakrúcaniu videoklipov,“ prezradila Daniela.

 

img

 

Kultový televízny program ovplyvnil detstvo viacerých generácií. Tento fenomén sa teraz dočkal nového spracovania v podobe albumu TWiiNS – Zlatá brána dokorán. Výber šestnástich skladieb mapuje celé obdobie vysielania televízneho programu a sú v ňom obsiahnuté skladby zo všetkých troch dekád. Nechýbajú tie najznámejšie ako Hviezdička,  Zimný vietor či Bryndza, v ktorej si zaspievala aj pôvodná interpretka Zuzka Tlučková. Štyri skladby dostali aj obrazovú podobu – Bábika na kľúčik a Strašidielka, ku ktorým napísal text legendárny básnik a textár Jozef Urban. Pieseň Zlatá brána dokorán napísali začiatkom 80. rokov Ivan Horváth a Peter Štefánik a klip k nej je plný detskej radosti.

 

img

 

„Nakrúcali sme v rakúskom Parndorfe a stretli sme sa opäť skvele naladená zostava. V klipe účinkujú známa vizážistka Lucia ‚Lucid Style‘ Sládečková, jej dcéra Lydka, známe herečky a naše kamarátky Lucia a Petra Molnárové s detičkami,“ povedala Daniela Nízlová.

 

„Priestor detského kútika nás úplne očaril a poskytol všetko, čo sme na nakrúcanie potrebovali. Nielen deti, ale aj my sme sa tam skutočne vybláznili,“ dodala. 

 

img

 

V novom vianočnom klipe Zimný vietor si po prvýkrát zahrali obe malé dcérky krásnych dvojičiek. Nakrúcalo sa tesne pred Vianocami v krásnej prírode v Jasnej.   

 

„Linduška už bola aj v prvom klipe Bábika na kľúčik, kde sa oznamovalo Veronikine tehotenstvo. Ale vo vianočnom klipe sú už obidve. Nevedeli sme, či to vôbec dáme dokopy, keďže Veronika bola relatívne krátko po pôrode, no nakoniec sa to podarilo. Klip sme nakrúcali doslova o päť minút dvanásť. Linduška tam bola s inými detičkami, ktoré boli šikovné, tancovali, takže ju to úplne fascinovalo. Najviac sa z toho tešila a úplne si to užila. A Neuška bola tiež úplne v pohode. Ona si proste spinkala a papala. Dievčatá budú mať krásnu pamiatku, keď budú väčšie,“ teší sa Daniela.

 

img

 

Obe sestry teraz žijú u rodičov a s deťmi si navzájom pomáhajú.

 

„My sme si to teraz vymenili. Veronika mi veľmi pomáhala s Linduškou, tak teraz jej ja pomáham s Neuškou. Ale môžem zaklopať, že detičky sú dobré. Aktuálne Linduška niekedy trošku vzdoruje, ale inak sú skvelé. Pomáhajú nám rodičia, najviac na svete. Keď potrebujem pracovať, malá je s nimi. Môžem sa na našich stopercentne spoľahnúť,“ uzatvára Daniela.

 

 

Vianočný klip Zimný vietor si môžete pozrieť tu:

 

 

 

Album Zlatá brána dokorán vychádza vo vydavateľstve OPUS vo fyzickej aj digitálnej podobe. V digitálnej forme sú nové hudobné podklady legendárnych skladieb dostupné aj v karaoke verzii.

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies