Čo si pre nás v novom roku pripravila TV Markíza?

NETKY.SK • 1 Január 2022, 12:00 • 2 min
Čo si pre nás v novom roku pripravila TV Markíza?

Akými projektmi sa pokúsi získať pozornost divákov v prvom štvrťroku 2022? Ako vždy, bude to mix. Mix dobrého osvedčeného v kombinácii seriálových a dobrodružných noviniek a návratom k projektom, ktoré mali istý čas pauzu. Na svoje si prídu aj mladšie ročníky. Začneme nimi.

slovakia

left justify in out

 

 

Survivor Česko Slovensko, výhra 100 000 eur!

 

Adrenalín, dobrodružstvo, exotické prostredie a životný zážitok. Survivor je celosvetová reality šou, ktorá však na Slovensko prichádza v úplne novej podobe. V čom? Bude drsnejšia, náročnejšia a ponúkne ešte väčšie výzvy. Na exotickom ostrove v Dominikánskej republike vytvorí 24  súťažiacich zo Slovenska a Česka kmene, za ktoré budú bojovať v rôznych hrách. Niekedy budú spolupracovať, inokedy budú súťažiť len sami za seba, aby prežili až do konca. Víťaz získa rozprávkovú výhru  – 100 000 eur!

 

 

Projekt vzniká v spolupráci televízie Markíza a Nova, prioritne však s poprednou medzinárodnou produkčnou spoločnosťou Acun Medya Global, ktorá zo šou o prežití urobila divácke hity v Turecku, Grécku, Rumunsku či v Mexiku. U nás túto drsnú a dobrodružnú šou uvidíme od 10. januára na VOYO a od 13. januára na obrazovkách televízie Markíza.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Čo si pre nás pripravila v novom roku TV JOJ?

 

Slovenské celebritné farby budú reprezentovať najsledovanejší videomaker Daniel GoGo  Štrauch, víťazka 12. série reality šou Farma Xénia Gregušová, populárny MMA zápasník Gábor Boráros, futbalista a účastník reality šou Love Island Nathan Christián Dzaba a úspešná športovkyňa, 14-násobná šampiónka v karate Veronika Havlik. 

 

Moderátormi budú šéf Oktagonu Ondřej Novotný a za Slovensko Martin Šmahel.

 

 

Guru príde na VOYO!

 

Túto originálnu trojdielnu minisériu, inšpirovanú skutečnými udalosťami, si na streamovacej službe VOYO môžete pozrieť už od 14. januára. Zaoberá sa celospolečenskou témou zneužitia nadradeného postavenia k znásilneniu či inému sexuálnemu útoku. Po projekte Prípad Roubal to bude druhá séria natočená pod značkou VOYO Originál.

 

img

 

Scenárista a spoluautor projektu Ján Coufal k téme povedal:

„Miniséria rozpráva príbeh mladej ženy Alice (Anna Fialová), ktorá príde v živote o istoty, o ktorých si myslela, že sú nemenné. Keď potom hľadá východisko, uverí v riešenie ponúkané okruhom ľudí okolo tantrickej lektorky Kláry (Kristýna Podzimková) a jej gurua (Vojtěch Kotek). Až příliš neskoro si uvedomí, že to, čo jej ponúkali, nebolo riešenie. Títo ľudia jej namiesto pomoci nenávratne ublížili. Zranili ju psychicky a fyzicky. Alica sa potom pokúša svojmu okoliu dokázať, že nie ona je vinníkom.“

 

img

 

Čo všetko je obeť sexuálneho napadnutia nútená podstúpiť? Je vôbec možné domôcť sa spravodlivosti v rámci systému, ktorý nahráva skôr sexuálnym predátorom?

 

 

Druhá šanca

 

Televízia Markíza zaradí už v januári do vysielania nový 16-dielny dramatický seriál z lekárskeho prostredia, natočený na motívy skutočných udalostí.

 

„Druhá šanca je moderný, originálny a strhujúci seriál,“ hovorí programová riaditeľka skupiny Markíza Silvia Majeská.

„Naozaj silný a unikátny príbeh, pútavé zápletky, emotívne situácie, zaujímavé lekárske prípady a v neposlednom rade skvelé herecké výkony,“ dodáva.

 

Ústrednou postavou je úspešný a ambiciózny lekár MUDr. Andrej Fabián, ktorému však následkom ťažkého poranenia mozgu vypadne z mysle 12 rokov života. Musí tak postupne objavovať svet okolo seba aj aj svoj osobný a profesný život. Dej je vsadený do prostredia Nemocnice Bezručova.

 

img

 

Hlavnú postavu stvárni Ján Koleník, ktorý si ako herec oblečie biely plášť prvýkrát v živote.

 

„Je to pre mňa výborná herecká príležitosť zahrať si postavu v troch úplne odlišných obdobiach života. Úspešného empatického lekára, zatrpknutého neobľúbeného šéfa a zlomeného chlapa, ktorý si hľadá cestu k životu, ktorý už raz prežil, s totálne odlišným prístupom,“ povedal herec na margo svojej úlohy.

 

V seriáli okrem neho uvidíte Líviu Bielovič ako Fabiánovu manželku, Vladimíra Kobielskeho, Dana Heribana, Janu Majeskú, Zuzanu Norisovú, Michaelu Majerníkovú, Ráchel Šoltésovú a Adama Bardyho z Pána profesora a ďalších.

 

O režisérsku stoličku sa podelili Matúš Libovič, Peter Hoferica a Braňo Mišík.

 

img

 

Na záver treba dodať, že Druhá šanca je ďalším projektom, pri výrobe ktorého Markíza aplikuje zásady zeleného natáčania. To znamená, že aj v tejto produkcii je prítomný green runner, ktorý dohliada na udržateľný prístup produkcie. Cieľom green filming stratégie je postupne preklopiť jej piliere do produkcií tak, aby sa stali prirodzenou súčasťou nakrúcania.

 

 

Šťastní vs. Šťastní

 

Na jar sa diváci môžu tešiť na slovenskú adaptáciu úspešného ruského komediálního seriálu Ivanovy – Ivanovy o dvoch rodinách s rovnakým priezviskom, ale úplne odlišným sociálnym statusom.

 

Jedni Šťastní sú bezstarostní a bohatí, tí druhí trú biedu. Pri pôrode im omylom vymenili synov a teraz, po šestnástich rokoch, sú donútení, aby sa obe rodiny nasťahovali domu bohatýh Šťastných. Musia sa spolu naučiť žiť, aby vychovali svojich synov.

 

img

 

Ruský originál vysiela tamojšia televízia STS s nehasnúsim úspechom od 16. októbra 2017. Doteraz nakrútili 5 sérií a vyše 100 epizód. Aktuálne je v štádiu prírav natáčanie 6. sezóny. Lokálne adaptácie komédie medzičasom vznikli na Ukrajine i v Poľsku.

 

V slovenskej adaptácii, ktorú režírujú Martin Kazimír a Zuzana Marianková, si zahrajú Marián Miezga, Helena Krajčiová, Dušan Cinkota, Lucia Hurajová, Ladislav Konrád, Adam Kubala, Max Bolf a ďalší.

 

 

Let´s Dance

 

Po päťročnej prestávke sa na obrazovky vracia veľkolepá tanečná šou plná hviezd, elegancie a emócií. V poradí už siedma séria prinesie opäť výpravné hollywoodske produkcie.

 

Pôvodný formát Strictly Come Dance z dielne britskej BBC doteraz predali do 60 krajín pod názvom Dancing with the Stars. Boduje aj v americkej BBC, ktorá túto jeseň odvysielala už 30. sériu.

 

img

 

Pripomeňme si, kto bodoval v šiestich slovenských sériách. Prvou víťazkou sa stala Zuzana Fialová s Petrom Modrovským, v druhej Michaela Čobejová s Tomášom Surovcom, v tretej Juraj Mokrý a Katarína Štumpfová, vo štvrtej Nela Pocisková s Petrom Modrovským, v piatej Jana Hospodárová s Matejom Chrenom a zatiaľ poslednými víťazmi sa v roku 2017 stali Vladimír Kobielsky a Dominika Chrapeková.

 

Svadba na prvý pohľad

 

Výnimočná svadobná šou, ktorú s úspechom odvysielali televízie po celom svete, zabodovala aj na Slovensku, preto sa už na jar môžeme tešiť na tretiu sériu.

 

img

 

Svadba na prvý pohľad vzniká na základe licencie podľa pôvodného formátu pod názvom Married at First Sight. Je celosvetovo najsledovanejšou a najdiskutovanejšou vzťahovou šou. Zrejme preto, že budúci novomanželia sa nikdy predtým nevideli a stretnú a spoznajú sa až pri oltári. Vstúpia do symbolického manželsta, odídu na svadobnú cestu a po návrate spolu žijú mesiac v jednej domácnosti. Na záver sa rozhodnú, či budú v spoločnej ceste životom pokračovať.

 

K téme: Čo si pre nás pripravila v novom roku RTVS?

 

Oteckovia a Susedia idú ďalej, vracia sa Chart show

 

img

 

Denný rodinný seriál Oteckovia pokračuje aj v roku 2022 novými časťami. Seriál sice opúšťa postava Alexa v podaní Braňa Deáka, obohatením však budú nové postavy, priestory a ďalšie humorné zápletky.

 

Pokračujú aj Susedia.

 

img

 

Na obrazovky sa vracia obľúbená Chart Show s moderátorkou Adelou Vinczeovou.

 

img

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies