MS20: Kanada - SR 4:3 po predĺžení, pre Slovákov sa turnaj skončil

NETKY.SK • 3 Január 2023, 08:24 • 2 min
MS20: Kanada - SR 4:3 po predĺžení, pre Slovákov sa turnaj skončil

HALIFAX - Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali vo štvrťfinále MS hráčov do 20 rokov s domácou Kanadou 3:4 po predĺžení. Favoritovi zápasu dlho vzdorovali, v tretej tretine vyrovnali na 3:3, ale v 6. minúte predĺženia inkasovali po individuálnej akcii Connora Bedarda.

slovakia

left justify in out

Takmer skvelý obrat

 

Obhajcovia titulu Kanaďania nastúpia v piatok 5. januára o 0.30 SEČ v Halifaxe v semifinálovom zápase proti USA. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Švédi a Česi, ktorí odohrajú vzájomný zápas vo štvrtok od 19.30 SEČ.

Za najlepšieho hráča Slovenska v zápase vyhlásili Libora Nemca. Do najlepšej trojice slovenského tímu sa dostali brankár Adam Gajan, obranca Pavol Funtek a útočník Adam Sýkora. Slováci neukončili čakanie na postup do semifinále MS"20," v ktorom nehrali od roku 2015.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IIHF (@iihfhockey)

 

hlasy po zápase: /zdroj: hockeyslovakia.sk/

Ivan Feneš, tréner SR 20: "Ťažko sa hľadajú slová. Som hrdý na chalanov, čo preveidli na ľade a ako reprezentovali Slovensko. Nesmierne ma to teší napriek tomu, že vo vnútri všetci plačeme a sme sklamaní z prehry. Pred zápasom sme si povedali, že ideme na papierovom lietadle až na mars. Naša misia sa tesne pred pristátim skončila. To čo však chalani predviedli, si zaslúži abolutórium. Pre mńa sú víťazi zápasu. v našom tíme bola obrovská motivácia a odhodlanie. Ja som si zápas na striedačke užíval, bol asi najlepší v kariére."

 


Róbert Bačo, strelec druhého slovenského gólu: "Bolo to o emóciách. Neskutočný zápas v krásnej atmosfére. Veľmi si vážim, že Kanaďánia prejavili češpekt a zatlieskali nám za predvedený výkon. Bola to zo strany nášho tíma veľká šou. Za stavu 1:1 sme si povedali, že sa musíme upokojiť a byť dôrazní pred ich bránkou. s každým sa dá hrať, Kanaďania mali veľa šancí, ktoré nepremenili, ale nakoniec dali viac gólov a vyhrali."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies