VIDEO: V hinduistickom chráme zomrelo 12 ľudí

NETKY.SK • 1 Január 2022, 08:54 • 2 min
VIDEO: V hinduistickom chráme zomrelo 12 ľudí

ŠRÍNAGAR - Tragédia sa stala v okamihu, keď sa veľké množstvo pútnikov, ktorí nemali povolenie, pokúšali dostať do chrámu Vaišnó Déví zasväteného hinduistickej bohyni bohatstva Mahá Lakšmí na tradičné modlitby pri príležitosti príchodu nového roka.

slovakia

left justify in out

Najmenej 12 mŕtvych a 14 zranených si vyžiadala tlačenica, ktorá nastala v sobotu skoro ráno v hinduistickom chráme v indickej časti rozdeleného Kašmíru. Informovala o tom televízia NDTV s odvolaním sa na predstaviteľa miestnej polície Mukéša Singha.

 

 

Ďalší miestny predstaviteľ potvrdil počet obetí s tým, že tlačenica nastala približne o 02:45 miestneho času (v piatok o 22:15 h SEČ).

 

Prečítajte si tiež: Zábavná pyrotechnika zabila 12-ročného chlapca!

 

Veľký zármutok z tejto tragédie vyjadril na Twitteri indický premiér Naréndra Módí, ktorý zároveň vyjadril úprimnú sústrasť rodinám pozostalých a zraneným zaželal skoré uzdravenie. Dodal, že je v kontakte s miestnymi predstaviteľmi.

 

 

Vaišnó Déví je jedným z najvyhľadávanejších hinduistických chrámov v severnej Indii, ktorý každý deň navštevujú desiatky tisíc ľudí, aby sa tam pomodlili.

 

Možno vás zaujme: Výbuch zničil bytový dom

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies