Mercedes-Benz predstaví špičkový elektromobil

NETKY.SK • 1 Január 2022, 11:00 • 2 min
Mercedes-Benz predstaví špičkový elektromobil

BRATISLAVA - Digitálna svetová premiéra konceptu VISION EQXX sa bude konať v pondelok 3. januára 2022 o 18:00 SEČ.

slovakia

left justify in out

Nedočkaví fanúšikovia ju budú môcť sledovať naživo prostredníctvom tohto linku. Spoločnosť označila očakávanú novinku ako najefektívnejšie vozidlo, aké doteraz vyrobila. To podčiarkuje silu značky a zároveň jej ciele byť lídrom vo svete elektromobility a automobilového softvéru.

 

 

Prepojenie tímov prinieslo vznik novinky v rekordnom čase. Viac o nej povedia členovia predstavenstva Ola Källenius a Markus Schäfer, hlavný dizajnér Gorden Wagener a odborníci z vývojových tímov. Novinku budú vystavovať od 5. do 8. januára na podujatí CES 2022 v Las Vegas.

 

Prečítajte si tiež: Najlacnejšie a najdrahšie elektromobily na Slovensku! Dostanete na ne dotácie? Ako je to vo svete?

 

VISION EQXX je súčasťou ambiciózneho programu, vďaka ktorému chce Mercedes-Benz prelomiť technologické bariéry a pozdvihnúť efektívnosť elektrickej energie do nových výšin. Dokazuje, čo všetko je možné dosiahnuť úplným prehodnotením samotných základov. Hovorí o pokrokoch vo všetkých základných elementoch, špičkovom elektrickom ústrojenstve, použití ľahkej konštrukcie a udržateľných materiálov.

 

img

 

VISION EQXX umožní spolu s množstvom inteligentných opatrení, vrátane nového softvéru, prebádať nové hranice v oblasti efektívnosti. Firma chce dosiahnuť, aby auto dokázalo prejsť na jedno nabitie až 1 000 kilometrov.

 

Možno vás zaujme: VEDA A TECHNIKA Koniec videohovorov? Do piatich rokov vraj budú pasé. Čo ich nahradí?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona