Kryptomena TRON. Čo to vlastne je?

NETKY.SK • 25 Január 2018, 22:29 • 2 min
Kryptomena TRON. Čo to vlastne je?

SINGAPUR - Cieľom TRONu je stať sa decentralizovanou platformou, ktorá bude pôsobiť v online-zábavnom priemysle.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

TRON je P2P kryptomena. To znamená, že sa snaží obmedziť vplyv a dopad sprostredkovateľov. Založená je na technológii blockchain a oficiálnou menou je TRONIX (TRX). Používatelia TRONIXu môžu slobodne zverejňovať, ukladať a vlastniť dáta na TRON blockchaine. Stručne povedané, cieľom spoločnosti TRON je stať sa P2P verziou iTunes alebo Obchodu Google Play.

 

Jeho účel

Táto kryptomena sa používa v sieti P2P (Exodus) ako platidlo za zábavu. Pomáha znížiť poplatky za kanál alebo poplatky, ktoré používatelia platia za obsah a médiá.

 

Vznik TRONu

Tron založil generálny riaditeľ Justin Sun v roku 2017, ktorý sa objavil v rebríčku časopisu Forbes. Členovia tímu založili nadáciu TRON v Singapure ako neziskovú organizáciu, ktorá prevádzkuje sieť TRON na základe zásad spravodlivosti a transparentnosti.

 

Partnerstvo

Na konci decembra 2017 Justin Sun oznámil prostredníctvom siete Twitter, že rôzni vývojári čínskeho giganta Alibaba sa budú podieľať na vývoji TRONu. Podľa viacerých správ sa predpokladá vznik partnerstva medzi spoločnosťami TRON a Alibaba. Justin Sun nedávno oznámil spoluprácu so spoločnoťou Baofeng, ktorý je známy aj ako čínsky Netflix. Môže sa pochváliť viac ako 200 miliónmi používateľov.

 

Väčšiu pozornosť si kryptomena TRX vyslúžila až v decembri roku 2017 vďaka svojmu vysokému rastu. Zatiaľ čo cena začiatkom decembra bola na úrovni 0,020 $, tak v súčasnosti sa jeho cena pohybuje okolo 0,68740 $ za kus. TRON je podľa trhovej kapitalizácie na 14. mieste v rebríčku spomedzi všetkých kryptomien. Digitálny odborník John McAfee prostredníctom siete Twitter odporučil TRON ako dlhodobú investíciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies