Judita dostala za vraždu svojho spolužiaka Tomáša 12 rokov za mrežami, uštedrila mu až 51 bodných rán

NETKY.SK • 27 November 2020, 17:24 • 2 min
Judita dostala za vraždu svojho spolužiaka Tomáša 12 rokov za mrežami, uštedrila mu až 51 bodných rán

ŽILINA – Padol verdikt v prípade vraždy iba 16-ročného Tomáša, ktorá sa stala na jar minulého roka.

slovakia

left justify in out

Okresný súd v Žiline v piatok (27. novembre) vyniesol rozsudok v prípade vraždy Tomáša, ktorá sa stala 16. mája 2019 v byte na žilinskom sídlisku Vlčince.

 

Zo spáchania tohto ohavného činu súd uznal vinnou jeho spolužiačku Juditu. Tá bola už od samého počiatku vyšetrovania podozrivou číslo 1.

 

Odchádzala so súdu v slzách

Za obzvlášť závažný zločin vraždy si odsedí trest 12 rokov a štyri mesiace. Odsúdená má zároveň Tomášovej rodine zaplatiť náhradu nákladov na pohreb vo výške 2800 eur.

 

Súvisiaci článok: 16-ročná Judita ide do väzenia, skutočne zabila svojho priateľa?

 

Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný, právny zástupca mladej tínedžerky sa ihneď voči rozsudku odvolal. Tomáš mal na tele desiatky bodných a bodnorezných rán. Pri útoku došlo k poškodeniu viacerých orgánov, ktorým na mieste podľahol.

 

Pôvodne sa rátalo s tým, že rozsudok sa Tomášova rodina, ako aj verejnosť dozvie ešte začiatkom novembra. Juditini právnici však v tom čase predložili súdu ďalšie dôkazy, ktoré museli byť posúdené.

 

img

 

Juditina rodina je presvedčená o jej nevine. „My jej veríme, že je nevinná, a že ju súd oslobodí, ale teraz sa k ničomu nebudeme bližšie vyjadrovať. Možno až potom, keď sa to celé skončí,“ tvrdil pri prvom pojednávaní Juditin otec.

 

Čo sa stalo v inkriminovaný deň?

Po príchode polície našli v byte nie len nebohé telo Tomáša, ale aj jeho spolužiačku z gymnázia Juditu. Tá sprvu tvrdila, že za hrozný čin je zodpovedný odpočtár plynu.

 

Podľa jej výpovedí, mal vojsť do bytu a napadnúť ju. Jej kamarát Tomáš chcel zavolať pomoc, keď malo dôjsť k zápasu, pričom neznámy odpočtár ho mal zavraždiť. Pri pitve našli na Tomášovom tele až 51 bodných a bodnorezných rán.

 

Vyšetrovateľom však netrvalo dlho a jej tvrdenia vyvrátili, pričom prišli na to, že skutok sa nestal tak, ako im ho Judita opísala. Následne ju začali podozrievať, že kamaráta usmritila vlastnými rukami.

 

Stopy krvi našli nie len na kuchynskom drese, ale aj pod bielou komodou v Juditinej detskej izbe. A práve v komode našli policajti vražedný nôž, ktorý sa odsúdená pokúsila skryť pod šál a tenisovú raketu. Nôž bol dlhý 31 cm s čepeľou dlhou 18,5 cm na ktorom sa našla krv nebohého. Čo potvrdili aj výsledky testov DNA.

 

Mohlo by vás zaujímať: Masaker v Žiline: Čo sa odohralo v byte pred vraždou 16-ročného chlapca?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies