VIDEO: Chinaski a IMT Smile zverejnili videoklip k piesni Osud

NETKY.SK • 27 Jún 2019, 20:46 • 2 min
VIDEO: Chinaski a IMT Smile zverejnili videoklip k piesni Osud

BRATISLAVA - Slovenská kapela IMT Smile a česká skupina Chinaski zverejnili videoklip k spoločnej piesni Osud. Novinka zachytáva muzikantov v pražskom štúdiu Karla Holasa a tiež na koncerte v Českom Krumlove.

slovakia

left justify in out

Videoklip vznikol z viacerých nezávislých záberov od Tomáša Slávika, Adama Kořínka a Víta Lineka. Finálny strih bol však v réžii gitaristu IMT Smile Tomáša, ktorý má na svedomí aj klipy k piesňam Budeme to stále my a Čo všetko sa môže stať.

Osud sa nachádza na albume Budeme to stále my, ktorý IMT Smile vydali vlani. Hudbu zložil Ivan Tásler spolu s Viktorom Frešom a o text sa postaral Vlado Krausz.

 

"Pesnička vznikla veľmi spontánne, je to live nahrávka. V štúdiu sme sa zišli všetci desiati naraz a nahrávali sme dvoje bubny, dvoje basy, dvoje klávesy. Bol to veľmi silný moment pre nás všetkých. Pôvodne sme sa báli, že to bude príliš hlučné. Ale vymysleli sme sofistikovaný spôsob, ako sa vystriedať a ako miestami hrať aj spolu," prezradil Ivan Tásler.

Chinaski majú k IMT Smile blízko. Často spolu hrávali, navzájom sa rešpektujú a udržujú priateľské vzťahy. Navyše je známe, že nový basgitarista Chinaski Tomi Okres pôvodne s IMT Smile hrával.

 

"Určite to bol jeden z dôvodov, prečo som mal pocit, že by toto spojenie mohlo fungovať. Bez ohľadu na to, ako dlho sa poznám s Frantom, Michalom a Lukášom. Bola to posledná pesnička, ktorú som potreboval na album a chcel som, aby to bolo finále. Mal som o nej určitú predstavu, text je presne vhodný na záver albumu," vyjadril sa Tásler.

 


Rovnako to cíti aj frontman Chinaski Michal Malátný. "Naše pätnásťročné priateľstvo vyvrcholilo spoločnou piesňou. Málokedy som zažil v štúdiu krajšie chvíle, lepšiu atmosféru. Som vďačný," povedal.

IMT Smile sa na hudobnej scéne pohybujú od 90. rokov. V roku 1996 vydali debutový album Klik-Klak. Na konte majú aj albumy Valec (1998), Valec Extra (1999), Nech sa páči (2000), IMT Smile (2003), Exotica (2004), Niečo s nami je (2006), Hlava má sedem otvorov (2008), 2010: Odysea dva (2010), Rodina (2012), Na ceste 1979 (2015), menovaný Budeme to stále my (2018), výberovku hiSTORY (2016) či dvojalbum hiSTORY Live (2017).

Chinaski je jedna z najpopulárnejších českých kapiel so širokou fanúšikovskou základňou aj na Slovensku. Formácia vydala albumy ako Chinaski (1995), Dlouhej kouř (1997), 1. signální (1999), Nanana a jiné popjevky (2000), Originál (2002), Music bar (2005), Není na co čekat (2010), Rockfield (2014) či Není nám do pláče (2017). Medzi ich najväčšie hity patria 1. signální, Tabáček, Zadarmo, Klára či Víno.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies