Krvavá streda: Trhy s kryptomenami zaznamenali značné straty

NETKY.SK • 23 Máj 2018, 16:30 • 2 min
Krvavá streda: Trhy s kryptomenami zaznamenali značné straty

NEW YORK – Trhy s kryptomenami dnes zaznamenali značné straty, keď sa v červených číslach ocitli takmer všetky digitálne meny v TOP100 podľa trhovej kapitalizácie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Trhová kapitalizácia všetkých kryptomien dnes klesla na 341 miliárd dolárov, čo je najnižšia hodnota od 18.apríla tohto roku. Ešte 6.mája pritom celková kapitalizácia atakovala hranicu 500 miliárd USD.

 

img

 

Bitcoin (BTC) sa aktálne obchoduje okolo 7.934 dolárov, čo predstavuje stratu takmer 4% za uplynulých 24 hodín. Denný objem obchodov s BTC sa už od uplynulého týždňa pohybuje v rozmedzí od piatich do šiestich miliárd dolárov, čo je výrazný pokles oproti začiatku tohto mesiaca.

 

 

 

 

Takmer 9% stratu v priebehu 24 hodín zaznamenal aj Ethereum (ETH) a aktuálne sa obchoduje za 626 dolárov. Tento pokles by mohol priniesť negatívny trend vývoja ceny a hrozí, že zvráti prekvapivý, viac ako 100%, nárast zo začiatku mája.

 

 

 

 

Ďalšie veľké kryptomeny ako Cardano, IOTA, TRON a EOS zaznamenali 24-hodinové straty medzi 8 až 11 percentami, ako ukazujú údaje z Coinmarketcap.

 

Začiatkom mája sa cena Bitcoinu Cash (BCH) vyšplhala až k hranici 1.800 dolárov, ale túto hodnotu si nedokázal udržať dlhodobo. Aj BCH zaznamenal takmer 10% stratu v priebehu 24 hodín a aktuálne sa obchoduje za 1.062 dolárov. Cena BCH klesla aj napriek upgradu z minulého týždňa, keď sa zvýšila veľkosť jedného bloku z 8MB až na 32MB a opätovne sa aktivovali pôvodne zakázané Op kódy. Je teda zjavné, že tieto straty sú zrkadlom širšieho poklesu trhu.

 

img

 

Negatívny výkon trhov naznačuje, že aj napriek zlepšujúcim sa podmienkam pre veľké investície do kryptomien sú stále potrebné väčšia prehľadnosť a prísnejšie regulačné usmernenia, aby sa do tejto sféry investoval kapitál tradičného finančného sektora.

 

Začiatkom tohto týždňa Americká komisia pre obchodovanie s komoditami (CFTC) oznámila, že plánuje vykonávať prísnejší dozor nad trhom s kryptomenami. Dnes ráno boli v červených číslach aj futures kontrakty na burzách CBOE a CME, keď júnový kontrakt CBOE XBTM8 klesol o 3,79% na 7.865 dolárov a májový kontrakt CME BTCK8 o 4,10% na 7.845 USD.

 

img

 

Negatívne správy prichádzajú aj z Ázie, keď nová správa vydaná Ministerstvom priemyslu a informačných technológií v Číne znovu zdôraznila obavy čínskej vlády o niektorých rizikách, ktoré nemožno ignorovať v súvislosti s ICO, pyramídovými schémami a podvodmi. Najnovšia vládna štúdia odhalila až 421 falošných kryptomien na území Číny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies