Čo najšialenejšie ľudia od Boha žiadali?

NETKY.SK • 28 August 2020, 11:30 • 2 min
Čo najšialenejšie ľudia od Boha žiadali?

Aj kresťan by sa mal vedieť zasmiať sám na sebe.

slovakia

left justify in out

Boh má plné priehrštie smiechu
Alebo nie, opravujem sa. Ak nikto iný, tak kresťan by mal byť ten prvý, ktorý oplýva schopnosťou vedieť sa na sebe zabaviť. Aj to je jeden zo spôsobov, ako odlíšiť nábožensky ladeného človeka od skutočne veriaceho. Nábožensky ladený jedinec sa totiž berie priveľmi vážne, nasadzuje si seriózny výraz a z rukáva vyťahuje odsúdenie, kritiku a rozdáva radu tam, kde o ňu nikto nežiada. Taký, ktorý má ozajstný vzťah s Bohom, pozná pravdu - vie, že Boh má zmysel pre humor. Boh má smiechu plné priehrštie a je rád, keď vidí, že aj jeho stvorenie sa dokáže radovať.

 

img


Pravdaže, nikto sa nenarodil vopred múdry a nikomu nebola prirodzene daná pdanosť poznať tajnosti spojenia s najvyšším. Preto je pochopiteľné, že sa učí postupne a pri hodnotení minulého zážitku sa len hurónsky rozosmeje s jedinou otázkou na perách. Ako som len mohol od Boha chcieť niečo také absurdné?


Tá pravá a ten pravý
Americký kazateľ, ktorý sa špecializuje, okrem iného, aj na oblasť vzťahu medzi mužom a ženou, má všelijaké príbehy a postrehy, vďaka ktorým je jeho zážitková skriňa plná až na prasknutie. Najväčšie ľudské výmysly si zapisuje. Týkajú sa potreby znamenia. Ak je to ten pravý alebo tá pravá, nech sa stane...


"Pane, ak nemám byť s týmto človekom, nech na mňa prehovorí môj pes a povie mi to."


"Bože, ak je to ten správny, tak daj, nech dnes v kostole má na sebe oblečenú modrú košeľu."


"Ak mám byť s týmto človekom, tak zariaď, aby mi teraz zavolala mama a oznámila mi, že práve napiekla čerešňový koláč."

 

img


Keď je fikcia realitou
Pozeranie seriálov je pomerne obľúbená činnosť. Keď sa pozerajúci sa príliš zahĺbi do deja, potom sa stáva, že fikcia je pre neho skutočnosťou. Z toho vznikli aj modlitby seriálového typu.


"Pane, tá Esmeralda si toho vytrpela už naozaj dosť. Prosím, nech sa dá konečne znovu dokopy s Armandom."


"Prosím ťa, nech je desiata séria tohto seriálu vymazaná z kinematografie. Dotkni sa tvorcov seriálu, nech poznajú, že urobili hlúposť."

 

img

 

Ja chcem byť
Ďalšou populárnou kategóriou je modlitba zameriavajúca sa na, povedzme, dosť egocentrické ciele. Stať sa milionárom, byť známy svojou krásou, vedieť spievať ako slávik.


"Pane, práve som si založila účet. Nikto o ňom nevie, prosím, daj, nech sa tam objavia peniaze."


"Bože, viem, že toto jedlo by som už jesť nemala. Ale daj, nech sa vôbec nezaráta do kalórií, nech z neho vôbec nepriberiem."
 

"Vždy som chcela spievať ako Whitney Houston. Viem, že spievam hrozne falošne, ale ty by si to mohol zmeniť. Teraz otvorím ústa a verím, že budem mať nádherný hlas, amen."

 

img


A ja k tomu dodávam už len vďaku, že nech sa ľudstvo správa akokoľvek čudne, Boh to s ním nikdy nevzdá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies