Osobnostný test farby vlasov: blond, hnedá, čierna, červená? Čo o vás prezrádza tá vaša?

NETKY.SK • 24 December 2023, 14:20 • 2 min
Osobnostný test farby vlasov: blond, hnedá, čierna, červená? Čo o vás prezrádza tá vaša?

Farba vlasov je určujúca vlastnosť, ktorá je ovplyvnená genetikou, etnickým pôvodom a vekom. Nedávno však vedci naznačili, že medzi farbou vlasov a osobnosťou môže existovať súvislosť. Premýšľali ste niekedy o vzťahu medzi farbou vlasov a osobnosťou? Čítajte ďalej a dozviete sa o individuálnych charakteristikách, správaní, povahe, negatívnych črtách a kariérnom profile na základe farby vlasov.

slovakia

left justify in out

Svieža blond 

Ľudia s blond farbou vlasov sú často vnímaní ako temperamentní, spoločenskí a priateľskí. Blond farba vlasov sa často spája s pocitom mladistvosti a nevinnosti. Majú tendenciu byť optimistickí a majú pozitívny pohľad na život. Ľudia s blond vlasmi sú často vnímaní ako bezstarostní a spontánni, ktorí sa radi zabávajú a skúšajú nové veci.

Navyše, ľudia s blond vlasmi sú často vnímaní ako prístupní, vo všeobecnosti táto farba evokuje to, že sa s nimi ľahko komunikuje.

Ľudia s blond vlasmi majú tendenciu byť spoločenskí a priateľskí, čo sa môže premietnuť do ich kariéry. Môžu si vybrať kariéru v predaji, marketingu alebo iných oblastiach, ktoré si vyžadujú silné medziľudské zručnosti. Vo vzťahoch majú ľudia s blond vlasmi tendenciu oceňovať spojenie a komunikáciu. Môžu preferovať vzťahy, ktoré ponúkajú emocionálnu intimitu a silné spojenie s partnerom.

Blond môže byť vnímaná aj akoznak bezstarostnosti a hravosti. 

Havrania čierna

Ľudia s čiernou farbou vlasov majú tendenciu byť vnímaní akomocní, sofistikovaní a sebavedomí. Často majú veliteľskú prítomnosť a neboja sa riskovať. Ľudia s čiernymi vlasmi majú tendenciu byť silní a nezávislí a často sú vnímaní ako vodcovia.

Čierne vlasy sú spojené s pocitom tajomstva a intenzity. Čierne vlasy sú navyše spojené s eleganciou a sofistikovanosťou a ľudia s čiernymi vlasmi sú často vnímaní ako štýloví a módni.

Podľa štúdií majú tendenciu byť sebavedomí a nezávislí, čo sa môže premietnuť do ich výberu kariéry. Môžu si vybrať kariéru, ktorá im umožní prevziať vedenie, ako je podnikanie alebo vedúce pozície. Vo vzťahoch majú ľudia s čiernymi vlasmi tendenciu oceniť autonómiu a môžu bojovať s kompromismi. Môžu preferovať vzťahy, ktoré im umožňujú zachovať si nezávislosť.

V mnohých ázijských kultúrach sú čierne vlasy považované za obzvlášť krásne a spájajú sa so zdravím a mladistvosťou.

Ohnivá červená

Na svete je len veľmi málo prirodzených ryšavých – len tri percentá celej svetovej populácie majú údajne ohnivočervené vlasy. Po stáročia musia červenovlásky bojovať so stereotypmi.

Ryšavé ženy sú často zobrazované ako silné, nezávislé ženy. Zvyčajne sú vnímané ako divoké írske „tvrdé dievčatá“.

Ľudia s červenou farbou vlasov sú často vnímaní akojedineční a odlišní. Majú tendenciu vyčnievať v dave a neboja sa prejaviť. Ľudia s červenými vlasmi sú často vnímaní ako spoločenskí a dobrodružní. Majú tendenciu byť kreatívni a umeleckí a milujú objavovanie a cestovanie. Ľudia s ryšavými vlasmi majú tiež tendenciu mať ohnivý temperament a dokážu rýchlo emocionálne reagovať. Často sú vnímaní ako vášniví a intenzívni.

Vo vzťahoch majú ľudia s červenými vlasmi tendenciu oceniť vášeň a intenzitu. Môžu preferovať vzťahy, ktoré ponúkajú vzrušenie a spontánnosť.

V niektorých kultúrach sú červené vlasy tiež vnímané ako znak rebélie a individuality. 

Sofistikovaná hnedá

Pri všetkej pozornosti, ktorá bola historicky zameraná na blondínky, môže byť ľahké zabudnúť, že väčšina svetovej populácie je prirodzene tmavovlasá.

Dlho sa predpokladalo, že brunetky sú múdrejšie a ustarostenejšie ako ich blonďavé kolegyne. Táto farba vlasov telegrafuje pocit stability a vyrovnanosti, ktorý často uniká tým, ktorí majú svetlejšie vlasy. Po celé desaťročia sa ženy usilujúce o najvyššie úrovne úspechu – či už v zasadacej miestnosti spoločnosti alebo vo verejnej sfére – často rozhodli pre hnedé vlasy.

Brunetky sú tiež často vnímané ako osoby s jedinečným stupňom sofistikovanosti; je prakticky nemožné predstaviť si ikony štýlu ako Audrey Hepburn, Jacqueline Kennedy Onassis, Halle Berry a Catherine Zeta Jones s niečím iným ako s hnedými vlasmi.

Hnedé vlasy sa často spájajú so stabilitou a spoľahlivosťou. Považuje sa za neutrálnu farbu, ktorá nepúta príliš veľa pozornosti, čo možno interpretovať ako pokoru a prízemnosť. V niektorých kultúrach sa hnedé vlasy spájajú aj s dospelosťou a zrelosťou.

Napriek predsudkom a zisteniam je myšlienka, že farba vlasov môže byť znakom osobných vlastností, je formou stereotypov a predsudkov a je dôležité vyhnúť sa takýmto domnienkam. Ľudia sú jedineční a zložití a ich osobnosť ovplyvňujú rôzne faktory vrátane výchovy, skúseností, hodnôt a presvedčení, nie farba vlasov. Je nevyhnutné posudzovať ľudí na základe ich charakteru, činov a správania, a nie na základe vonkajších znakov, ako je farba vlasov. 

Vyhnúť sa stereotypom a predsudkom je kľúčové a dôležité je byť otvorený spoznávaniu ľudí takých, akí v skutočnosti sú.

Zdroje:

https://www.jagranjosh.com/general-knowledge/hair-color-personality-test-1680087711-1

https://christopherstephens.com/blogs/news/what-your-hair-color-says-about-you

https://www.sensationalcolor.com/hair-color-meaning/

https://www.insidershair.com/en/blogs/inspiration/hair-colors-and-their-meanings-a-deeper-look-at-ha/

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
titulná foto: twitter.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies