Kríza v Líbyi pozastavila dodávky plynu cez podmorský plynovod do Talianska

NETKY.SK • 23 Február 2011, 08:24 • 2 min
Kríza v Líbyi pozastavila dodávky plynu cez podmorský plynovod do Talianska

Kríza v Líbyi pozastavila dodávky plynu cez podmorský plynovod do Talianska

slovakia

left justify in out

img

Dodávky zemného plynu z Líbye do Talianska cez podmorský plynovod Zelený prúd (Greenstream) boli dnes pozastavené. Oznámila to talianska energetická spoločnosť Eni.
      "V dôsledku dočasného zastavenia niektorých ťažobných aktivít v Líbyi sa zastavil aj vývoz plynu z krajiny cez plynovod Zelený prúd," uviedla Eni v oficiálnom vyhlásení. "Napriek tomu je firma aj naďalej schopná zabezpečovať potreby svojich zákazníkov," dodala spoločnosť s tým, že dodávky z Líbye predstavujú zhruba 10 % z celkových potrieb Talianska v oblasti zemného plynu. Plynovod s dĺžkou okolo 540 kilometrov, ktorý končí v sicílskom meste Gela, spustili do prevádzky v roku 2004.
      Eni bola dnes ďalšou z energetických firiem, ktoré oznámili pozastavenie ťažobných práv v Líbyi. Pred ňou to dnes urobila španielska firma Repsol a v pondelok (21.2.) Wintershall, energetická divízia nemeckého chemického koncernu BASF. Najnovšie francúzska ropná spoločnosť Total oznámila, že tiež obmedzuje ťažbu a časť zamestnancov evakuuje z krajiny.      

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies