Zuzana Čaputová navštívila Miloša Zemana. Priniesla mu darček

NETKY.SK • 16 November 2021, 13:58 • 2 min
Zuzana Čaputová navštívila Miloša Zemana. Priniesla mu darček

PRAHA - Hospitalizovaný prezident ČR môže prijímať hostí po tom, ako ho v pondelok premiestnili na lôžko dlhodobej starostlivosti.

slovakia

left justify in out

Český prezident Miloš Zeman v utorok v priestoroch Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) v Prahe privítal prezidentku SR Zuzanu Čaputovú. Informoval o tom na Twitteri hovorca českého prezidenta Jiří Ovčáček. Politička priniesla pacientovi ako dar sadu čajov a med z Prezidentskej záhrady. Na stretnutie mala podľa pravidiel nemocnice k dispozícii pol hodiny, napísal spravodajský web televízie Nova. Prezidentka informovala o návštve aj na sociálnej sieti, kde pripojila fotografiu zo stretnuia. 

 

 

Zuzana Čaputová odcestovala na návštevu Česka na pozvanie predsedu Senátu Parlamentu ČR Miloša Vystrčila. V predvečer Dňa boja za slobodu a demokraciu (17. 11.) si na pôde hornej komory českého parlamentu prevezme Striebornú medailu predsedu Senátu. V Senáte sa má prezidentka stretnúť i s novou predsedníčkou Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR Markétou Pekarovou Adamovou.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZÁCIA: Andrej Babiš zostal po návšteve Miloša Zemana v nemocnici prekvapený

 

Položením kytice k pamätníku na Národnej triede v Prahe si prezidentka pripomenie 32. výročie Nežnej revolúcie. Potom by mala odcestovať naspäť na Slovensko.

 

img

 

Miloša Zemana 10. októbra hospitalizovali na klinike intenzívnej medicíny ÚVN. Riaditeľ nemocnice a Zemanov ošetrujúci lekár médiám neskôr povedal, že dôvodom hospitalizácie prezidenta sú komplikácie sprevádzajúce jeho chronické ochorenie.

 

Možno vás zaujme: AKTUALIZÁCIA: Člen konzília prezradil, aké má Miloš Zeman problémy

 

Ešte 4. novembra prezidenta preložili na bežné lôžkové oddelenie a 15. novembra na lôžko dlhodobej starostlivosti. Urobili tak predovšetkým s ohľadom na to, aby k hlave štátu mohli prichádzať návštevy aj mimo okruhu jeho najbližších. V pondelok ho navštívil i odchádzajúci premiér ČR Andrej Babiš. Skonštatoval, že bol milo prekvapený z prezidentovho zdravotného stavu. "Som prekvapený, ako dobre na tom prezident je. Musím povedať, že oproti predchádzajúcemu stavu pána prezidenta je to neuveriteľná zmena," povedal. 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona