Producent Pirátov z Karibiku potvrdil, že šiestym filmom dôjde k "reštartu" série

NETKY.SK • 27 Marec 2024, 18:15 • 2 min
Producent Pirátov z Karibiku potvrdil, že šiestym filmom dôjde k "reštartu" série

Producent Pirátov z Karibiku Jerry Bruckheimer potvrdil, že sa séria dočká "reštartu" v podobe dlho pripravovaného šiesteho filmu.

slovakia

left justify in out

Server ComicBook.com sa Bruckheimera nedávno spýtal na Top Gun aj Pirátov z Karibiku, načo producent naznačil, že druhý menovaný má možno väčšiu šancu vrátiť sa na veľké plátno ako prvý, pretože sa plánuje reštart série, čo logisticky uľahčuje vypracovanie harmonogramu.

"To sa nevie, to sa naozaj nevie," povedal pôvodne Bruckheimer. "Pretože v prípade Top Gunu máte herca, ktorý je ikonický a skvelý. A koľko filmov natočí, než natočí Top Gun, to vám nepoviem. Ale chystáme sa reštartovať Pirátov, takže to je jednoduchšie dať dohromady, pretože nemusíte čakať na určitých hercov," dodal Bruckheimer.

Bruckheimer už v roku 2022 potvrdil, že Johnny Depp, ktorý hral kapitána Jacka Sparrowa vo všetkých piatich predchádzajúcich dieloch Pirátov z Karibiku, sa šiestej výpravy nezúčastní. Objavili sa však zvesti o ženskom filme o Pirátoch s Margot Robbie v hlavnej úlohe, pričom vo vývoji boli dva scenáre – jeden s ňou a druhý bez nej.

V minulom roku prezident spoločnosti Walt Disney Motion Picture Production Sean Bailey po období neistoty tvrdil, že franšíza má stále vietor v plachtách. Trval na tom, že reštart Pirátov z Karibiku je pre spoločnosť prioritou popri prepracovaní mnohých svojich animovaných klasík do hraných prerozprávaní.

"Myslíme si, že máme naozaj dobrý, vzrušujúci príbeh, ktorý si ctí predchádzajúce filmy, ale zároveň má čo povedať nové," povedal Bailey v júni denníku The New York Times.

Scenáristi Deadpoola Rhett Reesa a Paul Wernick boli pôvodne poverení napísaním scenára k šiestemu pokračovaniu série, ale v roku 2019 šli od projektu preč a odišli. Tvorca The Last of Us Craig Mazin potom prevzal scenáristické povinnosti spolu s pôvodným scenáristom Tedom Elliotom.

Mazin povedal denníku LA Times, že sa mu ich návrh zdal "príliš divný", ale spoločnosti Disney sa zrejme páčil. Podľa neho napísali "fantastický scenár", kým museli kvôli štrajku scenáristov obmedziť tvorbu. Od konca septembra, kedy sa scenáristi vrátili do práce, sa však nevie, či došlo k nejakému pokroku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Entertainment Weekly, ComicBook, IGN, Foto: X / ComicBook.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies