Korčok pozval Lavrova na Slovensko, hovorili aj o bilaterálnych vzťahoch medzi krajinami

NETKY.SK • 11 Jún 2020, 06:10 • 2 min
Korčok pozval Lavrova na Slovensko, hovorili aj o bilaterálnych vzťahoch medzi krajinami

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí Ivan Korčok pozval svojho ruského rezortného partnera Sergeja Lavrova na návštevu Slovenska a tohtoročnú konferenciu GLOBSEC. Počas telefonického rozhovoru sa venovali aktuálnemu stavu slovensko-ruských vzťahov s dôrazom na obchodno-ekonomickú spoluprácu a aktuálnym medzinárodnopolitickým témam vrátane bezpečnostnej problematiky.

slovakia

left justify in out

Dôležitá krajina v MV 

"Rusko považujeme za dôležitú krajinu, ktorá hrá významnú úlohu v medzinárodných vzťahoch. Chceme ďalej rozvíjať dvojstranné vzťahy na báze vzájomného rešpektu na prospech našich občanov," priblížil Korčok.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Сергей Лавров (@s.v.lavrov),

 

Spoločné aj rozdielne názory 

"Máme na viaceré otázky odlišné názory, vyplývajúce z nášho členstva v Severoatlantickej aliancii a Európskej únii, Slovensko rozhodne podporuje územnú integritu Ukrajiny a neuznáva anexiu Krymu. Na tom sa nič nemení. Tieto postoje nie sú však prekážkou, ale súčasťou nášho dialógu," konštatoval.

 

Riešenie konfliktu na Ukrajine 

Minister zdôrazňuje, že jedným z nevyhnutných predpokladov pozitívneho posunu riešenia konfliktu na Ukrajine je implementácia Minských dohôd. Zároveň vyjadril znepokojenie z pokračujúceho násilia na Donbasse, v dôsledku čoho neustále dochádza k obetiam na životoch aj v radoch civilného obyvateľstva.

 

img

 

Záujem Slovenska 

Slovensko má podľa MZVaEZ záujem o pokračovanie spolupráce v oblasti dodávok energonosičov, vrátane udržania súčasného smerovania tranzitu ruského zemného plynu cez územie SR. Podľa Korčoka sa však doterajšie ekonomické vzťahy medzi Slovenskom a Ruskom výrazne zužujú na oblasť energetiky a treba začať uvažovať o tom, kde je ďalší potenciál, vrátane možností pre slovenské firmy na ruskom trhu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies