Kiska bude so svojím švajčiarskym partnerom rokovať o bilaterálnej spolupráci

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 08:24 • 2 min
Kiska bude so svojím švajčiarskym partnerom rokovať o bilaterálnej spolupráci

BRATISLAVA - Pozvanie prezidenta SR Andreja Kisku prijal prezident Švajčiarskej konfederácie Johann N. Schneider-Ammann.

slovakia

left justify in out

Dnes absolvuje oficiálnu návštevu Slovenskej republiky, počas ktorej bude rokovať so svojím slovenským partnerom, stretne sa aj s premiérom Robertom Ficom, predsedom Národnej rady SR Andrejom Dankom, ministrom hospodárstva Petrom Žigom a ministrom školstva, vedy, výskumu a športu Petrom Plavčanom.

 

Prezidenti budú hovoriť najmä o posilnení bilaterálnej spolupráce, osobitne v obchodnej a investičnej oblasti, ako aj hľadať možnosti na spoluprácu v oblasti inovácií, vedy a výskumu. Dôležitou témou bude aktuálne dianie v Európe a v jej susedstve, aj vo svetle blížiaceho sa predsedníctva Slovenska v Rade EÚ.

 

S prezidentom Švajčiarska pricestuje skupina podnikateľov, ktorí budú mať príležitosť rokovať so slovenskými partnermi o podnikateľských a investičných možnostiach na slovensko-švajčiarskom obchodnom a inovačnom fóre v Bratislave. Na podujatí vystúpia i obaja prezidenti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies