Hnutie SME RODINA zachraňuje stovky pracovných miest

NETKY.SK • 11 September 2023, 10:05 • 2 min
Hnutie SME RODINA zachraňuje stovky pracovných miest

Vďaka hnutiu Sme rodina sa podarí zachrániť najväčšieho zamestnávateľa v okrese Vranov nad Topľou.

slovakia

left justify in out

Vďaka hnutiu Sme rodina sa podarí zachrániť spoločnosť BUKÓZA HOLDING, a.s., ktorá zamestnáva takmer 800 pracovníkov, čo z nej robí najväčšieho zamestnávateľa v okrese Vranov nad Topľou. ,,Dnes sme absolvovali spoločne s mojimi kolegami Petrom Pčolinským, Milošom Svrčekom a Jarkom Karahutom rokovanie s najvyšším vedením BUKÓZA HOLDING, a.s. Musím povedať, že sú to približne 2 roky, čo sa venujeme problému nedostatku dreva na spracovanie, ktorý trápi túto firmu. Podarilo sa nám však presadiť dohodu prostredníctvom Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR s Lesmi Slovenskej republiky, že budú zásobovať túto firmu, vďaka čomu budú môcť už koncom tohto mesiaca opäť obnoviť výrobu,“ povedal predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár.
 
Na činnosť tohto podniku je naviazaných niekoľko tisíc ďalších pracovných miest, preto je dôležité, aby sa výroba opäť obnovila a ľudia v regióne neprišli o zdroj svojich príjmov. ,,Je to určite skvelá správa pre tento región. Tisícom ľudí sme zachránili ich prácu. Hnutie Sme rodina sa celý čas venuje práve takýmto problémom, ktoré trápia ľudí v regiónoch a som rád, že je to vidieť na našich výsledkoch. Verím, že vďaka tejto novej dohode už viac nebudú musieť riešiť takéto problémy a podnik bude aj naďalej prosperovať, čo pomôže aj ekonomickému rastu regiónu, čo vieme, že hlavne tu na východe je veľmi vítané,“ dodal predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár.
 
Novinkou v BUKÓZA HOLDING, a.s. bude aj spustenie výroby papiera. ,,Počas dnešnej návštevy sme si prešli aj priestory výroby a bol nám predstavený aj nový stroj na výrobu papiera. Bude to určite veľkým prínosom pre celý región, pretože finalizáciou suroviny na papier sa rozšíri program BUKÓZA HOLDING, a.s., čo znamená aj vznik nových pracovných miest. Toto potrebuje Slovensko, aby jednotlivé regióny, aj vďaka takýmto podnikom napredovali,“ dodal na záver predseda Výboru NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Jaroslav Karahuta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies