Chlapca, ktorý ako jediný prežil pád lanovky, uniesol dedko do Izraela. Už je naspäť v Taliansku

NETKY.SK • 4 December 2021, 08:33 • 2 min
Chlapca, ktorý ako jediný prežil pád lanovky, uniesol dedko do Izraela. Už je naspäť v Taliansku

RÍM - Šesťročný chlapec, ktorý v máji prišiel o svojich rodičov, brata a prarodičov pri páde lanovky pri severotalianskom jazere Lago Maggiore, sa vrátil z Izraela do Talianska.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak na základe rozhodnutia izraelského najvyššieho súdu, informovala v sobotu agentúra DPA. Podľa správ talianskych médií Eitan Biran priletel lietadlom z Tel Avivu do Bergama v piatok večer o 22:00 hodine spolu so svojou tetou z otcovej strany.

 

Dieťa uniesol starý otec

Izraelský najvyšší súd koncom novembra rozhodol, že chlapec musí byť do dvoch týždňov - do 12. decembra - vrátený príbuzným žijúcim v Taliansku, kde sa Eitanova rodina presťahovala z Izraela, keď mal len jeden mesiac. 

 

img

 

Na Eitanovho starého otca z matkinej strany bol vydaný medzinárodný zatykač a talianske úrady zároveň požiadali Izrael o jeho  vydanie. Dôvodom bolo, že počas návštevy chlapca bez vedomia rodiny uniesol a dopravil do Izraela súkromným lietadlom. Zatykač bol vydaný aj na komplica starého otca, ktorý pilotoval lietadlo.

 

Eitan Biran prežil májovú tragédiu v Taliansku ako jediný z rodiny. Odvtedy sa okolo neho odohrával spor o opatrovníctvo, o ktoré bojovali jeho príbuzní v Taliansku a Izraeli.

 

Súvisiaci článok: Dedko uniesol do Izraela chlapca, ktorý ako jediný prežil pád lanovky v Taliansku

 

Pád lanovky

Dieťa, ktoré bolo pri nehode lanovky vážne zranené, bolo po prepustení z nemocnice talianskou justíciou zverené jeho tete z otcovej strany, ktorá býva v provincii Pavia v severnom Taliansku. Rodine jeho matky s bydliskom v Izraeli súd prisúdil len právo chlapca navštevovať.

 

K spomínanej nehode došlo 23. mája. Pád kabíny lanovky spájajúcej mestečko Stresa na brehu jazera Lago Maggiore s horou Mottarone si vyžiadal životy 14 ľudí, pričom piati z nich boli práve členovia Eitanovej rodiny žijúcej v Taliansku.

 

img

 

Okrem Eitanovho otca, ktorý ho pravdepodobne zachránil silným objatím, pri nehode zahynula aj chlapcova matka, mladší brat a dvaja prarodičia. Nešťastie okrem Eitana prežilo ešte jedno dieťa, ktorá však svojim zraneniam neskôr podľahlo v nemocnici v Turíne.

 

Eitan utrpel vážne zranenia hrudnej a brušnej dutiny, z ktorých sa dlho liečil. V septembri budúceho roku by mal v Pavii nastúpiť do prvej triedy základnej školy.

 

Prečítajte si tiež: Chlapca, ktorý prežil pád lanovky, prepustili z nemocnice

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies