UEFA je nekompromisná! Osemfinálové zápasy Ligy majstrov musia byť ukončené k 2. aprílu

NETKY.SK • 3 Február 2021, 07:59 • 2 min
UEFA je nekompromisná! Osemfinálové zápasy Ligy majstrov musia byť ukončené k 2. aprílu

ŽENEVA - Európska futbalová únia (UEFA) stanovila 2. apríl 2021 ako hraničný termín na ukončenie osemfinále tohtosezónnej edície Ligy majstrov. Strešný orgán futbalu v Európe sa tak rozhodol v súvislosti s pretrvávajúcimi opatreniami naprieč kontinentom namierených proti šíreniu koronavírusu.

slovakia

left justify in out

Dve nemecko-anglické konfrontácie 

Príkladom je Nemecko, ktoré výrazne obmedzilo cestovanie osôb z Anglicka a práve Nemecké Lipsko by malo už 16. februára hostiť anglický FC Liverpool, neskôr by Manchester City mal cestovať do Mönchengladbachu.

 

img

 

"Aktuálne profesionálni športovci nemajú žiadne výnimky," referuje nemecké ministerstvo vnútra.

 

V apríli pôvodne už štvrťfinále 
UEFA nariadila klubom plnú spoluprácu s národnými zväzmi a príslušnými úradmi na tom, aby v prípade uzavretia hraníc dosiahli výnimky pri ich prekročení a potreby podstúpiť karanténu. Aktuálne sú súboje LM naplánované až do 17. marca, prvé štvrťfinálové súboje by sa mali hrať 6. apríla.

 

img


Už skôr UEFA vydala manuál na prípadné presunutie zápasov Ligy majstrov alebo Európskej ligy, týka sa to zmien dátumov aj dejísk.

 

Ovplyvnená aj kvalifikácia na MS 2022

Obmedzením je aj na druhú polovicu marca naplánovaný asociačný termín vyhradený pre potreby národných tímov, počas ktorého sa majú hrať súboje kvalifikácie o postup na MS 2022. Kluby sa môžu napríklad dohodnúť na výmene domácich zápasov.

 

img

 

Ak niektorý klub nebude môcť zabezpečiť zápas na svojom štadióne, musí zaistiť náhradné dejisko. Ak v tomto smere zlyhá, duel prehrá kontumačne 0:3.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies