Kino Lumiére spúšťa letné kino, premietať bude v Novej Cvernovke

NETKY.SK • 25 Jún 2023, 17:00 • 2 min
Kino Lumiére spúšťa letné kino, premietať bude v Novej Cvernovke

BRATISLAVA - Bratislavské Kino Lumiére spúšťa prvýkrát letné kino. Premietať bude v Novej Cvernovke pod názvom Lumiére pod Palmou. Úvodná projekcia sa uskutoční vo štvrtok 29. júna o 20.00 h.

slovakia

left justify in out

Bratislavské Kino Lumiére spúšťa prvýkrát letné kino. Premietať bude v Novej Cvernovke pod názvom Lumiére pod Palmou. "Spravidla dvakrát do týždňa až do konca augusta ponúkne pestrý filmový program, pod holé nebo sa premiérovo dostane aj divácky obľúbený letný projekt Európske filmy za Euro," TASR informovala Simona Nôtová, tlačová tajomníčka Slovenského filmového ústavu (SFÚ).

 

Úvodná projekcia sa uskutoční vo štvrtok 29. júna o 20.00 h. Za účasti tvorcov premietne výber krátkych filmov z pražského študentského festivalu FAMUFEST. Vstup na projekciu je voľný. "V Kine Lumiére sme nad možnosťou letného outdoorového kina uvažovali už niekoľko rokov, ale až tento rok, keď nemáme náš premietací priestor, sme sa dostali k jeho realizácii," hovorí Nataša Jurčová Findrová, koordinátorka premietaní v letnom kine Lumiére pod Palmou. Na prvej projekcii uvedie kolekciu piatich krátkych filmov z pražského multižánrového študentského filmového festivalu FAMUFEST. "Výber predstavuje to najlepšie z filmových diel študentov pražskej Filmovej akadémie múzických umení (FAMU), mladí tvorcovia prídu svoje filmy predstaviť divákom osobne," avizuje SFÚ. Letné kino uvedie aj ďalšie pásma krátkych filmov. Predstaví diela študentov bratislavskej Vysokej školy múzických umení (VŠMU) a tiež kraťasy z Filmového festivalu inakosti a aktuálneho Art Film Festu.

 

V programe figurujú aj divácky obľúbené filmy z posledného obdobia. Je v ňom napríklad aj predpremiéra slovenského dokumentárneho filmu Územie fantázie Pauly Maľárovej, ktorý uvedie štáb filmu. "A keďže ide o letné kino, rozhodli sme sa doňho zaradiť aj náš pravidelný letný cyklus Európske filmy za Euro, kde sa diváci môžu tešiť na výber európskej kinematografie z posledných rokov," poznamenáva Findrová Jurčová. Počas leta bude Kino Lumiére naďalej premietať aj v priestoroch Slovenskej národnej galérie (SNG) až do znovuotvorenia kina na Špitálskej ulici. "Projekt Európske filmy za Euro potrvá od 1. júla do 31. augusta, v SNG začne 1. júla a v Novej Cvernovke 19. júla," uzatvára SFÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies