Stavba obchvatu Košíc pokračuje preložkami a prácami na mostných objektoch

NETKY.SK • 30 Január 2023, 16:30 • 2 min
Stavba obchvatu Košíc pokračuje preložkami a prácami na mostných objektoch

KOŠICE - Na stavbe R2 Košice, Šaca – Košické Oľšany aktuálne prebiehajú práce na preložkách a ochranách plynových a vodovodných potrubí, ako aj na preložkách inžinierskych sietí. Zároveň pokračujú práce na mostných objektoch.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informovala hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Eva Žgravčáková. Pyrotechnický prieskum je podľa jej slov úplne ukončený. Zrealizované sú už aj všetky staveniskové vjazdy a výjazdy, stavebné dvory a sprejazdnený je aj dočasný most cez rieku Hornád. Hotové sú tiež viaceré preložky vysokého napätia či optických káblov. V najbližšej dobe budú pokračovať v prekladaní inžinierskych sietí a v realizácii sanačných vrstiev. S výstavbou nového 14-kilometrového úseku rýchlostnej cesty začali vlani v marci, bude súčasťou juhovýchodného obchvatu Košíc a prepojí diaľnicu D1 s rýchlostnou cestou R4. Motoristom by mal slúžiť od roku 2025. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona