Kažimír: Ak má ísť do školstva viac peňazí, musí sa zmeniť

NETKY.SK • 10 Apríl 2013, 14:11 • 2 min
Kažimír: Ak má ísť do školstva viac peňazí, musí sa zmeniť

BRATISLAVA - Nemá zmysel dávať viac peňazí do štruktúry školstva, ktorá nie je efektívna. Po dnešnom rokovaní vlády to povedal minister financií Peter Kažimír (Smer-SD) s tým, že najprv musí byť na stole plán štrukturálnych zmien, až potom sa môže hovoriť o konkrétnom navyšovaní súm do kapitoly rezortu školstva.

slovakia

left justify in out

"Dnešná štruktúra nie je uspokojivá. Odmietam zaplatiť účet, ktorý niekto vystaví pri súčasnom stave. Ak má ísť viac prostriedkov, tak sa musí zmeniť samotné školstvo," vyhlásil Kažimír. Ak sa zmeny budú prijímať už v tomto volebnom období, je na to podľa vlastných slov pripravený reagovať.

Vláda na dnešnom rokovaní zobrala na vedomie Správu o stave školstva na Slovensku na verejnú diskusiu z dielne ministerstva školstva. Podľa dokumentu sa majú investície do školstva zvýšiť do roku 2020 na šesť percent HDP. O koľko peňazí štát školstvu pridá každoročne, správa nespresňuje.

"Vždy sa to odvíja od konkrétnej situácie rozpočtu, ale tie peniaze sa budú navyšovať, aby sme dosiahli priemer 6 percent HDP," uviedol šéf rezortu školstva Dušan Čaplovič (Smer-SD). Podľa Kažimíra sa to bude odvíjať od spomínaných štrukturálnych zmien.

Správu minister financií označil za prelomový dokument, ktorý školstvu nastavuje kritické zrkadlo a pomenúva pálčivé problémy. O nich bude podľa ministra diskutovať aj premiér Robert Fico vo štvrtok (11.4.) v Paríži s generálnym tajomníkom OECD Josém Ángelom Gurríom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies