Igor Matovič: Prijímať opatrenia o zatváraní prevádzok môže len Úrad verejného zdravotníctva

NETKY.SK • 14 Október 2020, 07:13 • 2 min
Igor Matovič: Prijímať opatrenia o zatváraní prevádzok môže len Úrad verejného zdravotníctva

BRATISLAVA - Prijímať opatrenia o zatváraní prevádzok môže len Úrad verejného zdravotníctva SR.

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes pred rokovaním kabinetu predseda vlády Igor Matovič s tým, že vláda do toho nemá čo hovoriť. Premiér tak reagoval na slová ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS), ktorý chce navrhnúť zatvárať reštaurácie, divadlá a kiná iba v tých okresoch, kde sa v spomínaných prevádzkach vyskytlo ohnisko nákazy.

„Vláda ani raz za šesť mesiacov neprijala žiadne opatrenia, ktoré sa týkajú hygieny či zatvárania reštaurácií. To je najprv názor pandemickej komisie, potom to ústredný krízový štáb schváli a na základe toho koná hlavný hygienik,“ vysvetlil Matovič.
 

Premiér: Vláda nerozhoduje o zatváraní reštaurácií, je to rozhodnutie odborníkov

 

Vláde pri prijímaní opatrení dôveruje 45 percent ľudí

Vláde pri prijímaní opatrení v súvislosti s ochorením COVID-19 dôveruje približne 45 percent ľudí, naopak, nedôveruje jej 42 percent opýtaných. Vyplýva to z prieskumu agentúry Polis pre televíziu Joj na vzorke 1 202 ľudí, ktorý uskutočnila od 7. do 12. októbra. Televízia prieskum zverejnila v dnešnej relácii Noviny špeciál.

Z údajov tiež vyplynulo, že vláde v tejto súvislosti rozhodne dôveruje 13,1 percenta respondentov a rozhodne nedôveruje 18 percent. Odpoveď „neviem“ si zvolilo 12,3 percenta opýtaných.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies